Dívka zvaná Lyra přehled

Dívka zvaná Lyra
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464338/bmid_divka-zvana-lyra-m4s-464338.jpg 4 117 117

Na jihozápadě Irska se drsné hory snoubí s jasně modrými jezery a hustými lesy. V jejich srdci žije mladá žena odříznutá od zbytku světa. Její existence je bedlivě střeženým tajemstvím. Má totiž výjimečnou, dosud neviděnou schopnost: dar, který jí vyslouží jméno Lyra. Do Lyřiny samoty vstoupí Solomon a obrátí vše naruby. Z poklidného života v přírodě je vržena do hlučného Dublinu a střetává se se světem, který se jí zoufale snaží porozumět. Solomon ví, že tamní společnost Lyru přijme s otevřenou náručí, ale není jasné, zda jí dovolí roztáhnout křídla, anebo ji uvězní ve zlaté kleci. Jako všichni divocí ptáci totiž potřebuje volnost...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Lyrebird , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka zvaná Lyra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Sarka1987
02.01.2024 5 z 5

Krásně se mi četlo, autorka dokáže vystihnout jak povahu postav, tak popsat okolí, máte pocit, že jste tam. Všechny knížky mám ráda a tahle se mi četla jedna báseň. Trošku "nadpřirozený" příběh, ale stále tam zůstává dost tajemna.

katallinka
28.10.2023 3 z 5

Anotace vyvolává trošku jiné představy než dostaneme. Kniha byla bezesporu zajímavá. Ale příběh byl dost roztahaný a celkově malinko zvláštní. Moc se mi líbilo, jak autorka ukázala odvrácenou tvář reality show a života celebrit.


Kate3003
27.07.2023 3 z 5

Po přečtení anotace jsem čekala docela jiný příběh, než jaký jsem nakonec od autorky dostala. Sice byl zajímavý, ale anotace je v tomto případě opravdu trošku jinde.
S knihou to bylo trošku jako na houpačce, některé části se četli krásně a u jiných jsem měla pocit že je to nekonečně, protože autorka určité momenty používala víckrát takže jsem měla pocit, že se točím v začarovaném kruhu. Vzhledem k tématu knihy to možná byl autorčin záměr, ale já osobně bych se bez toho obešla. Autorka má zvláštní, ovšem příjemný styl psaní, který to trochu vyvažoval.
Líbil se mi vývoj hlavních postav a i to, že se autorka nesnažila napsat je jako superdokonalé osoby. Každá s postav měla i své špatné vlastnosti na které bylo v příběhu poukázáno. Příběh byl celkově hodně zaměřený na to jak se k sobě lidé chovají a ukazoval ty lepší i horší stránky interakce mezi lidmi.
Pořád úplně nevím co si o knize myslet, protože i když se jednalo o jedno velké klišé tak vlastně byl příběh zvláštně zajímavý.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. týden)

19.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka zvaná Lyra v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených6x
v Knihotéce189x
v Chystám se číst164x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech5x