Dívky z Roanoke přehled
Amy Engel
Patnáctiletá Lane má za sebou smutné dospívání s matkou, která spáchala sebevraždu, a poprvé v životě se vydává mimo New York, do odlehlých oblastí venkovského Kansasu – odjíždí do Roanoke House, kde na ni čeká chladná babička Lilian a charismatický dědeček Yates, ale také stejně stará sestřenice Allegra. Pozná tak nejen svou širší rodinu ale také její tajemnou a konečně i děsivou minulost. Všechny dívky z Roanoke jsou krásné a zdá se, že mají všechno. Ale spojuje je temné tajemství, o kterém se nesmí mluvit. Když ho poznají, utečou – nebo zemřou.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , Beta-DobrovskýOriginální název:
The Roanoke Girls, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívky z Roanoke. Přihlašte se a napište ho.
Nadšení se nekonalo, děsně se to vleklo. Prolínala se minulost s přítomností jednoho rodu, kde má láska různé podoby, i zvrácené.
Knižní novinky (16. týden)
14.04.2019
Kniha Dívky z Roanoke v seznamech
No, jak koukám níže, vlna pobouření. :-)
To je trošku úsměvné, knihy jsou opravdu přeci jenom různého žánru.
Ne každému ale vše sedí, to chápu.
Popravdě, jsem uvažovala, zda chápu dobře, co čtu. Pak jsem pochopila, že ano, že děj skutečně takový bude.
Rozhodně zvláštní a těžko představitelné, ale kniha se mi velice dobře četla, velmi mě zajímalo, co bude dál, takže jsem úplně spokojená.
Ale nedá se říct, že by obsahovala hromadu nechutností, jak se píše níže – tyto momenty nejsou vybarvené nějak detailně, takže až tak hrozivě nepohoršují, než si uvědomíte, jaké jsou v podstatě.
Navíc je popsána rozervaná stránka dívek, takže je to zajímavý a jiný pohled, než by se mohlo na první pohled zdát.
Nemůžu sice říct, že bych jejich pocity a důvody zcela chápala – jako že bych se do nich vcítila, ale jak říkám, kniha mě velice bavila a doporučuji.
Třeba ji vezmete takto podobně nebo se vám prostě nebude líbit vůbec, ale zkuste to.
Prostě zase něco úplně jiného ke čtení.