Návrat z divoké Afriky přehled
M. K. Hardy
Divoká Afrika série
< 2. díl
Nedávno jsem dostala nabídku, která se neodmítá – natáčet zvířata uprostřed Keni. Průvodce mi dělali můj starý spolužák Ethan a jeho přítel Dean a všichni tři jsme se dobře bavili, dokonce jsme k sobě s Ethanem možná začali cítit něco víc, jenže… Pak se to celé hrozně zamotalo, já jsem se vrátila zpátky domů a čekám, jak se to vyvine, protože opravdu nevím, co si mám myslet. Zdá se, že každý jenom hraje a něco předstírá. Jak mám poznat, kdo se opravdu skrývá pod maskou uhlazeného elegána a kdo je ve skutečnosti neurvalý drsňák? A čí city jsou skutečné?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat z divoké Afriky. Přihlašte se a napište ho.
Souhlasím se všemi, kdo tvrdí, že první díl byl skvělý, ale že druhý je ještě lepší. Ano M.K. Hardy opět potvrzuje, že knihy od ní se čtou samy a její hlavní postavy jsou sympatické. Ženy pohodářky a přitom žádné "puťky" a mužští... jóoo tak ty bychom chtěly mít doma :-). Dean byl správný řízek, trošku hulvát, trošku miláček. Jízda to byla parádní. Doporučuji
První díl byl super, ale tento druhý díl byl ještě stokrát lepší. Přečteno na jeden zátah, nešlo se od knihy odtrhnout. Autorka mě pěkně napínala - pořád jsem přemýšlela, komu teda věřit :) U knihy jsem se i pořádně nasmála. Doporučuji!
Svěží vítr, Hadrové panenky nelžou a další knižní novinky (36. týden)
01.09.2024
Kniha Návrat z divoké Afriky v seznamech
2022 | Haka za lilii |
2021 | Knihomolka |
2023 | Tanec za odpuštění |
2021 | Hacker |
2023 | Tetování za trest |
M.K. Hardy som si zamilovala vďaka jej knihe Haka za lilii. Je prvou, ktorú som od nej čítala a odvtedy chňapnem po každom príbehu nesúcim jej meno. Haka je láska najväčšia a zatiaľ práve táto športová romantická séria má u mňa (v srdci i knižnici) svoje čestné miesto. Čítala som aj Hacker-a a verím, že aj na ďalšie staršie tituly si nájdem niekedy čas. Tento príspevok ale patrí najnovšej knihe autorky, NÁVRAT Z DIVOKÉ AFRIKY.
Príbeh sa začína pár dní po chaotickom zakončení prvej časti dilógie. Zmätok v závere knihy Divoká Afrika sa hneď od začiatku vyjasňuje. Vieme, prečo sa celá naša trojica presúva do Manchesteru a odhalenia, aj šokujúce, na seba naozaj nenechajú dlho čakať. Ak som vravela, že v prvej časti boli všetci traja aktéri divní, tak sčasti už aj vieme prečo. Teda… Dean, áno, dozvieme sa prečo bol nevyspytateľnejší ako aprílové počasie a Ethan ako ženská s PMS. Moje podozrenie, že je gej sa síce nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo, takže rada zostanem verná svojej teórii a že Michelle iba využíval. Pokračoval s tým aj v tejto časti, ale táto žena teda veľa chochmesu nepobrala. Žiaľ, ak M.K. nechcela mať zo svojej hrdinky hlupaňu, veľmi sa jej to nepodarilo(veď si len vezmime situáciu, keď vidí, že je na cvičisku pre psy, ona sa rozbehne k chlapovi v ochrannom obleku, aby mu vynadala a je v šoku, keď sa zjaví rozzúrený pes a začne chlapíka vrčiac okusovať a ju minie len o chlp! Naozaj šokujúce, že na psom cvičisku budú PSY!- ach Michelle). Ďalšie situácie kedy som dvíhala obočie boli, ale našťastie, o dosť miernejšie. Musím však povedať, že ako sa “nenápadne stále motala okolo Deana a netušila o čo mu, aj jej, ide, bolo vcelku zábavné. Ich príťažlivosť bola pre mňa uveriteľnejšia už v prvej časti, takže som sa potešila (pretože som v tomto trojuholníku fakt netušila kto s kým), keď (v mojom ponímaní) gej Ethan skúšal na Michelle kadejaké playboy fintičky. Inak dosť arogantný debil sa krásne vyfarbil. Nebol by to príbeh bez drámy a naozaj som túto záverečnú nečakala. Za mňa všetko okolo psov, Deanovej práce a vlastne aj hobby/práce Michelle bolo veľmi fajn. Vidno však, že oproti Hake si autorka prešla riadnym progresom v písaní postáv aj deja (Afrika je údajne prvý napísaný príbeh- keby túto info nemám, myslím si to aj tak). Napriek nejakým tým pindačkám, som s príbehom spokojná a M.K.Hardy vám bez váhania odporučím aj o polnoci. Smelo do jej tvorby, kamoši.