Divoká pustina (2020) | Databáze knih

Divoká pustina přehled

Divoká pustina
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431093/mid_divoka-pustina-oqf-431093.jpg 4 66 66

Mrazivé severské putování se psím spřežením Iditarodská stezka spojuje opuštěné zlatokopecké městečko Iditarod ve vnitrozemí s pobřežím Beringova moře a Aljašského zálivu. Název Iditarod v jazyce domorodců znamená „vzdálené místo“ a právě tam míří Gary se svým psím spřežením. Denním propojením s fascinující přírodou pozná sílu, něhu i brutalitu odlehlé divočiny. Na vlastní kůži zažije, jak vypadá hladový vlk i medvěd, a žasne, kolikrát si dokáže sáhnout na dno svých sil.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress

Woodsong, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoká pustina. Přihlašte se a napište ho.

SamMarešová
05.01.2025 4 z 5

Takové knihy ve mě ještě více utvrzují myšlenku, že nejsem stvořena pro život v civilizaci...

Mrzí mě, že je kniha tak krátká. O takovém životě, o takových příhodách a zkušenostech bych mohla číst pořád. Strohost knihy je tady mínusem. Ale Gary má ještě jednu knihu, delší a celou věnovanou Iditarodskému závodu.
Snad moji touhu dozvědět se o tom víc alespoň trochu ukojí.

Pavlaj
31.08.2024 4 z 5

Romantika Aljašky, pustých sněhových plání a psích spřežení. O které ráda čtu, protože v reálu by tam do dvou hodin bylo po mně. Na rozdíl od toho, co píší ostatní, mě víc bavila první část, která je o psech a jejich moudrosti. Líčení závodu Iditarod taky fajn, ale ne tak zajímavé jako první část. Škoda, že má knížka jen 130 stran, klidně bych četla dál. 85 %.

Chesterton
27.08.2023 4.5 z 5

[audiokniha]
Aleš Procházka alias Snape velkým dílem přispěl k mému nadšení z četby. Sama sobě bych si to tak pěkně nepřečetla :o)
Zvýraznil autorův pokorný přístup ke zvířatům a vnímání přírody. Strhnul mě od prvních slov a já strávila poslední horké dny obklopena chladem Aljašky.
Útržkový styl autora mi nepřekážel, nejednou jsem měla úsměv na tváři a jedinou chybkou na kráse je, že vyprávění je moc kratké . . .
Určitě se k jeho laskavosti v bezesných nocích ještě vrátím - na uspávání ideální :o)
5/4

Knižní novinky (7. týden)

08.02.2020

Kniha Divoká pustina v seznamech