Divotvůrce přehled
Sebastien de Castell
Divotvůrce série
Magie je zrádná hra. Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou. A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc. První svazek napínavé série nabité triky, pastmi a neuvěřitelnými průpovídkami mluvícího veverčáka.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Spellslinger, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divotvůrce. Přihlašte se a napište ho.
Je to sice kniha pro mladší ročníky, ale musím říct, že se velmi povedla. Za mne je o mnoho lepší, než fantasy pro dospělé, které jsem v poslední době četla.
Děj je zajímavý, neotřelý, příběh poučný. Líbí se mi Kellen, jeho kočkoveverčák je vtipálek a Ferius - ta je zvláštní, jednou udatná a neporazitelná, za chvíli odkázaná na Kellena... No přečtu si i druhý díl, ať mám o té ženské jasno.
Po dlouhé době velmi čtivá, pohodová kniha, která jednoduše vtáhne do děje. Ovšem i přes to mi tam něco malého, ač nedokážu říct co, chybělo. Každopádně se velice těším na další díl.
„Zoufalství se velice podobá strachu, jen je užitečnější. - Kellen (Divotvůrce)“
„„Život je prokletí, chlapče. Láska je lék.““
„„Chceš malou radu zadarmo? Až budeš příště zase plánovat přepadení, nedávej tomu druhému tolik času na přípravu.““
Kniha Divotvůrce v seznamech
kouzla magie útěk pro mládež vykládací karty pro dospívající mládež (young adult) fantasy chlapecký hrdina
2017 | Divotvůrce |
2018 | Černé znamení |
2019 | Kouzelnice |
2020 | Rozvratník |
2019 | Spoutávač |
Kellen by se měl stát divotvůrcem. Člověkem, který ovládá magii, protože mu magie koluje v žilách. Je synem nejvýznamnějšího rodu, tak proč je jeho magie tak slabá, že nic nezmůže? A to netuší, jak moc se jeho život změní po tom, co do města přibude cizinka Ferius Parfax a co se mu pod nohy připlete mluvící kočkoveverčák
První díl z, docela dlouhé, série o Kellenovi, jeho přátelích a taky o jeho snaze získat svou magii, kterou nemá, nebo je pravda jinde? Přiznám se, že jsem o knize slyšela v době, kdy vycházela a pak jsem na ni úplně zapomněla.
Celá kniha se nese v duchu zkoušek a toho, že on je není schopný splnit. Nicméně, protože městečko hostí velmi zajímavého hosta, se mu jako zázrakem povede projít první zkouškou. No a pak už se to celé sesype jak hromádka z karet. Ne ale ledajakých karet, s těmahle se dá dělat spousta velmi zajímavých věci.
Před šesti lety, kdy první díl vyšel, bychom si řekli, vau, to je ale parádní příběh. Bohužel dneska už ho převálcuje mnoho jiných a tento se zařadí někam mezi průměr. I přesto je to průměr, který má co nabídnout. Má moc hezky vystavěný svět a užívání magie je taky velmi zajímavé.
Určitě se pustím i do dalších dílů, abych zjistila, jak to s hlavním hrdinou dopadlo a co všechno se tam dál stane.