Divy sveta přehled
kolektiv autorů

Divy sveta - Fascinujúce stavby a pamiatky od Kolosea po Tádž Mahal Skutočne prekrásna publikácia oplývajúca množstvom farebných fotografií a mapiek ponúka približne sto divov sveta, diela ľudských rúk, ktoré dokumentujú 10 000 rokov histórie ľudstva. Čitateľ tu nájde tajomné megality, kolosálne sakrálne stavby, impozantné paláce a zámky, mohutné mostové konštrukcie i modernú architektúru. Nádherná a poučná prechádzka medzi skvostmi a výtvormi človeka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divy sveta. Přihlašte se a napište ho.

Zpočátku jsem měl s knihou trochu problém, protože se můj mozek bránil tomu, aby vnímal rozdíl mezi tituly Sedm divů světa a Divy světa. Když šedý, závitový konečně opustil své pevně vybudované obranné pozice a připustil, že se zaznamenáníhodnou architekturou nepřišli jen antičtí stavitelé, musel uznat, že jde o velmi zajímavou, a myslím, že mohu s klidným svědomím napsat, i krásnou knihu, na které vydavatel nešetřil, takže čtenář dostane množství informací i fotografií na křídovém papíru. Vydařená záležitost.

Veľmi pekne spracovaná kniha, písaná štýlom, ktorý aj laického čitateľa zaujme a vtiahne do témy. Palec hore.
Kniha Divy sveta v seznamech
v Mé knihovně | 52x |
Opäť s láskou nakukujem do poličky, kde sa už viac než 20 rokov vyníma, teší a robí mi geograficko-historickú spoločnosť. Za mňa vynikajúca encyklopédia slávnych stavieb s príjemným, informačne nabitými a pritom čtivými popismi a prekrásnymi fotografiami. Sťahovala sa so mnou verne až do súčasného domova a verím, že s vnúčatami budeme znova listovať a žasnúť.