Dlouhá svatební cesta přehled
Aleš Fuchs
Herečka, baletka a po svém otci baronesa Marie Bibi Haasová se svěřila divadelnímu kritikovi a spisovateli Aleši Fuchsovi se svými vzrušujícími vzpomínkami na muže, s nímž prožila od svých dvaceti let celý svůj život. Pár měsíců po svatbě navždy opustili Československo, aby přes Francii a Portugalsko nakonec našli své místo v Americe, kde se Haas stal úspěšným hercem, filmovým producentem a režisérem. Kniha má mimořádný čtenářský ohlas. Uvnitř DVD - Stanislav Motl Poslední rozhovor ( s Bibi Haasovou a autorem knihy dr.Alešem Fuchsem).... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhá svatební cesta. Přihlašte se a napište ho.
Super - i když jsem měla o Hassovi poměrně dost informací, očima manželky Bibi vidím "Hugouška" hned trošku jinak ????
Kniha se mi líbila - popisuje mimo jiné vynucený pobyt Hugo Haase a jeho Bibi v zahraničí, kde i tam slavil úspěchy , především v USA, ale nikdy nepřestal myslet na svoji vlast.Svůj život ukončil ve Vídni v 67 letech
Kniha Dlouhá svatební cesta v seznamech
paměti, memoáry herci film za první republiky a protektorátu
1997 | Dlouhá svatební cesta |
1984 | Snad o něčem, snad o všem |
2000 | Důvěrnosti Božidary Turzonovové |
1965 | Ladislav Chudík |
2006 | Listy přes oceán |
Měla jsem za den přečteno, poutavé a člověk si hned uvědomí jak je vše pomíjivé.. škoda, že se tématu Haase věnuje tak málo..