Dlouhý stín času přehled

Dlouhý stín času
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129283/bmid_dlouhy-stin-casu-tBy-129283.png 3 31 31

Detektivní román, kriminální případ ze života tzv. bývalých lidí. Někdejší historička umění a dcera zámožného pražského klenotníka, nyní prodavačka v obchodě s klenoty, se stane obětí bývalého advokáta, v němž mladý pracovník bezpečnosti objeví vraha velkého formátu.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhý stín času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

janina66
25.03.2024 3 z 5

Velmi, velmi zdlouhavá detektivka. Díky audiu s četbou Miroslava Táborského byl příjemný poslech.
Četbu bych zřejmě vzdala.
Kdyby kniha měla větší spád, byla by to slušná detektivka, i když pachatel vraždy je dost předvídatelný.
A když jsem myslela, že už je konečně konec, tak zbývaly téměř 2hodiny četby.

TomHr
27.11.2023 3 z 5

Vcelku prostá detektivka starého střihu: staré dobré kriminalistické postupy, sem tam pomůže trocha nátlaku nebo nějaká ta náhodička Tok vyprávění je spíše pomalejší, některé motivy se opakují, ale příběh oživují různorodé postavy a charaktery. Sledujeme změny společenského postavení řady lidí v letech po únorovém „vítězství“ pracujícího lidu. Autor knihu okořenil dilematem hlavní postavy: vnitřně rozervaný mladý muž si ještě neujasnil, zda se chce věnovat kriminalistice a zločinům, nebo své milované hudbě. Jenom nevím, zda se jedná o obohacení detektivního příběhu, upřímně – ta postava vypravěče časem začala poněkud prudit. Přestože postava pachatele začíná být zřejmá už nějakou dobu před koncem, příběh má zajímavé finále a celkový dojem není úplně špatný. Ale dechberoucí napínák tady nehledejte.


Isew
29.04.2023 3 z 5

Zpočátku má tato detektivka velmi rozvážné tempo. Střípek ke střípku se skládala mozaika ze života Hermíny Kasalické. Spád tato kniha dostala, až se zatčením hlavního podezřelého. Po objasnění dávné sebevraždy kastelána zámku měla kniha skončit a dala bych vyšší hodnocení. Poslední část, která se vracela do doby zavraždění Otylie Vranské byla nadbytečná a přišla mi jako honba za senzací, která vůbec nebyla potřeba.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhý stín času v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst6x