Dny, kdy se hroutil svět přehled

Dny, kdy se hroutil svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127194/dny-kdy-se-hroutil-svet-127194.jpg 4 20 20

Společenský román s ozvuky slavného filmu Wall Street. Z pohledu ambiciózního investičního makléře Charlese zblízka sledujeme první kolaps světových trhů v roce 2007, kdy se zdálo, že něco jako celosvětová krize není možné. Hamižnost a pýcha bankéřů je vystřídána sebevraždami, akcie za miliony liber raketově ztrácí cenu. Příběh o vzletu a pádu jednoho člověka i generace, která vyrostla v luxusu a pocitu nezranitelnosti, je působivou zprávou autora, který sám coby makléř danou dobu zažil.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub

This bleeding city, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dny, kdy se hroutil svět. Přihlašte se a napište ho.

le-se
11.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Hnali se za bohatstvím, bezesporu ano.
Ale opravdu se na skutečnosti, že jste o něco přišli dá pohlížet jinak, jen proto že to původně bylo nechtěné nabytí, to asi ne...
Hlavní hrdina zbouchne slečnu se kterou neměl v plánu strávit zbytek života. Ani jeden z nich ten vztah, ve kterém se ocitli nijak nebuduje, naopak si často umí docela naložit. Ale to z následné ztráty dítěte, navíc vzhledem k okolnostem, nedělá menší neštěstí.
Místy nuda, ale námět zaujal

Maraiser
29.04.2024 3 z 5

Nebavilo, nějak mne to nebavilo. Začátek roztahaný, prostředek skvělý a posledními stranami jsem už jen listoval, abych se dozvěděl, jak došlo k tomu, co je zmíněno na začátku.

Dada077
25.07.2019 5 z 5

"V bezhlavom úniku za dobrodružstvom sme sa vlastne hnali preč z mladosti do budúcnosti zbrázdenej vráskami. Sklamaní. Nikto nás však vtedy nezastavil, aby nás varoval a priamo nám povedal, že by sme si mali túto prítomnosť vychutnávať, nasávať bezstarostné chvíle plnými dúškami a navždy si v srdciach uchovať svoje city - veď už onedlho to bude všetko, čo sme mali."

Kniha Dny, kdy se hroutil svět v seznamech

Autorovy knížky

Alex Preston