Do světa přehled

Do světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400834/bmid_do-sveta-fSD-400834.jpg 3 36 36

Cestujte chytře, levně a často. Hana Machalová boří mýty o tom, že cestování je drahé, časově náročné a nebezpečné. I při zaměstnání, rodině a životě na vzdáleném venkově obletěla sedmkrát zeměkouli. Vede populární přednášky na téma levného cestování po celé České republice a dodává kuráž lidem, kterým brání překážky běžného života v plnění jejich cestovatelských snů. Na facebookových stránkách www.facebook.com/snadnodosveta inspiruje svými cestami tisíce sledovatelů. Přitom sama autorka ideální podmínky pro cestování rozhodně nemá – stejně jako většina z nás. Rozhodně si ale nemyslí, že cestování po světě je určeno výhradně mladým, svobodným bez závazků, kteří mají spoustu času a/nebo peněz. Přesvědčí vás, že cestování je tu pro všechny bez rozdílu. Není třeba se podceňovat, že to vyžaduje zvláštní dovednosti a vybavení. Svět je pro Hanu Machalovou fascinujícím místem, které stojí za objevování po celý život. Všem, kteří otálejí s nákupem letenek a jízdenek, ukazuje, že jedinými skutečnými limitujícími faktory jsou ty v našich hlavách… Své cestovatelské know-how nyní přenesla do knižní podoby. Cestujte chytře, levně a často vám bude optimistickým rádcem a silnou motivací své cesty už dál neodkládat a vyrazit. Vyměňte své běžné dovolené za cesty na vlastní pěst a vydejte se vstříc dobrodružství, které může zvládnout skutečně každý. Hana Machalová ví, jak na to.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Do světa. Přihlašte se a napište ho.

Snapeova
13.11.2023 4 z 5

Od knihy jsem neměla žádná očekávání, jelikož jsem si ji sama nevybrala. Dostala jsem ji jako dárek k nákupu, ale byla celkem příjemným překvapením. Není to nic světoborného, ale je psaná velmi optimisticky. Začínající cestovatele může skvěle nakopnout, aby se konečně někam podívali a přestali váhat. Četlo se to dobře. Autorka by to mohla ještě vylepšit, kdyby přihodila více konkrétních zážitků ze svých cest.

luc_hru
26.08.2023 3 z 5

Po přečtení mám hodně rozporuplné názory. Kniha je určitě pro cestovatele začátečníky, těm co už na vlastní pěst cestují zase tolik nedá. Autorka je mi hodně sympatická a z celé knihy čiší její nadšení pro cestování. Líbí se mi taky to, že v knize propaguje cestování na vlastní pěst a k němu zároveň nabízí hodně užitečných rad. Bohužel na druhé straně je tyto rady třeba v knize hodně lovit mezi neustále se opakujícími tématy: nenechte se odradit a ušetřete co nejvíce. Občas jsem z knihy měla dojem, že cestování je něco jako slevový leták v Lidlu a vy zněj máte vyzobávat jen věci v akci, což mi úplně s životním stylem cestování na vlastní pěst nesedí. Věřím, že kdyby autora tyto dvě poučky napsala pouze jednou, zkrátil by se obsah tak na polovinu a zbylo by na více povídání o jejich cestách, které vypadají opravdu zajímavě.

luciefeix
26.02.2023 2 z 5

kniha pro lidi co začínají cestovat , aby je motivovala pro zkušené cestovatele nic přínostného , žádné velké popisy jednotlivých cest

Knižní novinky (9. týden)

24.02.2019

Kniha Do světa v seznamech