Dobrá čtvrť přehled
Lucie Konášová
Prodlužte si potěšení ze skvělého seriálu! Je tady knížka, která vám připomene osudy hlavních hrdinů - studentů gymnázia, jejich rodin a profesorů. Oproti seriálové verzi má jednu výhodu: Můžete si ji vzít s sebou do tramvaje, do práce, do školy, na prázdniny, na víkend... Nové i starší herecké idoly vám připomene barevná příloha.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrá čtvrť. Přihlašte se a napište ho.
V TV právě reprízují tento povedený a zejména velmi dobře herecky obsazený český seriál z prostředí studentů a profesorů jednoho pražského gymnázia. Tak jem se rozhodla sáhnout i po knize a ještě více si po letech tento pěkný seriál připomenout.
Počtení je to příjemné, oddechové, při kterém si ráda zavzpomínám na svá studentská léta na střední škole.
Škoda jen, že si nakladatelství Práh lépe nepohlídalo korekturu knihy, ta obsahuje na můj vkus až příliš mnoho překlepů, které při čtení celkem ruší.
Kniha Dobrá čtvrť v seznamech
zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2005 | Dobrá čtvrť |
2008 | Nemocnice na kraji města: Nové osudy |
2013 | Špačkovi v síti času |
Tuto knihu jsem kdysi měla a přečetla si jí po tom co jsem jako třináctiletá viděla seriál v televizi. Na českou tvorbu nejsem moc zaměřena ale tento seriál se mi líbil. Stejně jako kniha je zaměřený na mládež kde ukazuje nástrahy dospívání bez zbytečných příkras a vedle studentů zde můžeme sledovat i osudy jejích rodičů, učitelů a jiných dospělých. Kniha je věrným přepisem seriálu. Doporučuji nejen mladým čtenářům ale i dospělým.