Dobré dievča přehled
Mary Kubica
Aj dobrá vôľa môže niekedy spôsobiť osudovú chybu... Raz večer v bare sa mladá učiteľka Mia Dennettová dá do reči s tajomným neznámym. Colin Thatcher jej zozačiatku pripadá ako ideálny kandidát na vzťah na jednu noc, no neskôr sa ukáže, že odísť s ním domov bolo najhoršie rozhodnutie jej života. Colin ju mal uniesť a odovzdať známemu zločincovi, namiesto toho ju však ukryje v odľahlej chatke v hlbokých lesoch, odkiaľ Mia nemá šancu uniknúť. Miina matka Eve a detektív Gabe Hoffman sú odhodlaní nájsť ju za každú cenu. Ibaže ani jeden z nich neráta s tým, že táto vypätá situácia doslova roztrhá život rodiny Dennettovcov na márne kúsky.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Good Girl, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobré dievča. Přihlašte se a napište ho.
Začátek slibný a pak se to taaak vleklo, přítomnost se střídala s minulostí, ale strašně se vše opakovalo, až to nudilo. A ten konec? Nepřekvapil, směřovalo to k tomu, prostě nic není takové, jak název knihy vypovídá.
2,5 hvězdičky
Ale áno, zaujímavý dej, aj také trochu smutné na konci . Už som začínala aj ako také tušenie mať....ale áno, pre mňa napínavé, takže celkovo čítanie fajn a rýchle.
Knižní novinky (45. týden)
03.11.2019
Kniha Dobré dievča v seznamech
thrillery tajemství rodinné vztahy pomsta ztráta paměti, amnézie únosy Stockholmský syndrom
2015 | Hodná holka |
2018 | Neplakej |
2016 | Andílek |
2018 | Lži, dokud můžeš |
2020 | Neznáma žena |
81%
Eve:
Divoké husy a kachny mi přelétají vysoko nad hlavou. Všichni mě opouštějí.
Přemýšlím o tom, jestli se Mia někde dívá na tu samou oblohu a vidí to, co já.
Přečetla jsem si po šesti letech tento perfektní psychologický thriller znova. Příběh je rozdělen na období před únosem a po únosu a vyprávějí ho na střídačku Eve, detektiv Gabe a Colin. Postavy jsou výborně barevně vyobrazeny. Colina mně bylo moc líto, ale chuť jsem si výrazně spravila epilogem, který mě doslova uzemnil a vlastně i tím, co Mie po Colinovi zůstalo.
Oceňuji, jak má autorka všechno do posledního písmenka promyšleno.
Když se dívám na počet komentářů, napadá mě, že knížka asi nebude tak moc známá a to je škoda. Určitě ji doporučím.