Dobrí susedia přehled

Dobrí susedia
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463030/bmid_dobri-susedia-jSw-463030.jpg 4 76 76

Micke s Biancou sa presťahujú do pokojnej vilovej štvrte, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako perfektné miesto pre nich aj pre ich deti. Postupne však spoznávajú svojich nových susedov a istota sa mení na obavy. Na ich ulici býva Jacqueline, bývalá fotomodelka, ktorá nemá svoj život úplne pod kontrolou. Jej syn Fabian je iný ako jeho rovesníci. Ďalší dom patrí Olovi. Lieči sa z následkov, ktoré na jeho psychike zanechalo lúpežné prepadnutie, a čím ďalej tým viac je posadnutý ochranou a bezpečnosťou vilovej štvrte. Žijú tu aj penzisti Gun-Britt a Ake. Sledujú každý, aj najmenší pohyb v susedstve. Biancu pred jej vlastným domom zrazí auto a všetko nasvedčuje tomu, že sa stala obeťou tragickej nehody. Kým v nemocnici bojuje o život, polícia aj obyvatelia mestečka o tom začínajú pochybovať. Micke vždy veril v spravodlivosť. Lenže čo ak sa človek musí uchýliť k násiliu, aby ju dosiahol? Dobrí susedia je strhujúci psychologický krimiromán o úskaliach susedských vzťahov. Mení zaužívaný pohľad na bezpečnosť a naznačuje, aká tenká je hranica medzi tým, čo je správne a čo je nesprávne. Ako dobre poznáte svojich susedov? A čo sa stane, keď sa nebezpečenstvo usadí vo vašom vlastnom dome?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Goda Grannar, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrí susedia. Přihlašte se a napište ho.

Miro67
23.10.2024 4 z 5

Sousedi...někteří všeteční a jiní neteční. Přesto se jejich životy chtě nechtě prolínají a to platí pro dospěláky i děti. No a pokud dojde k tragédii, na povrch vypluje spousta špíny.
Vcelku předvídatelné, ale čtivé.

Aneleh
02.09.2024 5 z 5

Tohle spíše psychologické drama se mi opravdu líbilo a bavilo mě. Střídání kapitol dříve a nyní a navíc z pohledu hlavních postav dokázalo, že jsem se nemohla odtrhnout. Kolikrát bychom z vlastní zkušenosti mohli vyprávět, jak komplikované a nervy drásající mohou být vztahy mezi těmi, s kterými musíme žít v těsné blízkosti. A panu Edvardssonovi se povedlo mistrně roztočit mezi sousedy opravdu závratnou ruletu.

Pavlína2019
26.04.2024 5 z 5

Výborná kniha, moc dobře se mi četla. Krátké, jasné kapitoly, lehké, zajímavé čtení. Jsem spokojena. Thriller, řekla bych tak trochu až na zajímavém konci. Spíš psychologický román. Já určitě doporučuji.

Knižní novinky (40. týden)

03.10.2021

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021

Kniha Dobrí susedia v seznamech