Dobrodruh z paneláku přehled
Lukáš Matějček
Dobrodruh z paneláku série
1. díl >
Cestovatelský román o zážitcích kluka, kterému se jeho výpravy staly osudem. Upřímná zpověď o poznání, dospívání a o tom, jak se postavit na vlastní nohy, i když máte prázdnou kapsu a nulové zkušenosti. Dobrodruh Lukáš Matějček v částečně autobiografickém románu vypráví o tom, jak v osmnácti vyrazil z Ostravy poprvé do světa. Stopoval do Íránu, kde ho už po pár hodinách okradli o většinu věcí a zavřeli do vězení. Překážky překonal, po návratu odmaturoval a brzy nato odletěl na půl roku do nepálských hor učit děti angličtinu. Pak se přesunul do Indie – a právě ta mu změnila život. Skamarádil se tam totiž s výrobcem kožených doplňků, se kterým později založil úspěšnou módní značku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodruh z paneláku. Přihlašte se a napište ho.
Přiznám se, že na knihy o cestování moc nejsem. Když si přečetla anotaci knihy, tak jsem si řekla, že to zní tak zajímavě, že to prostě zkusím. A ano, bylo to opravdu hrozně fajn a zajímavé čtení. Nemůžu sice říct, že by mě bavily všechny části knihy stejně, ale příhody z autorových cest byly naprosto skvělé.
Knižní novinky (47. týden)
15.11.2020
Kniha Dobrodruh z paneláku v seznamech
Jak zhodnotit dílo, které není autobiografický cestopis a ani román. Je tak od každého trochu a bohužel v žádné z těchto kategorií není dotažen do konce.
Já sám nejsem fanoušek a čtenář autobiografických cestopisů nicméně tohle dílo mě zaujalo svým románovým zpracováním. Bohužel románová část o lásce hlavního hrdiny k ženě, která má očividně nějaký problém, je nejslabší částí celé knihy.
Celá zápletka o lásce působí naroubovaná na tvrdo a moc do zbytku knihy nesedí.
Co se týče částečně autobiografického cestování hrdiny, to jest mnohem lépe zpracované a podíváte se s ,,hrdinou,, do zajímavých koutů světa či zajímavých situací. Bohužel i tahle část má svá hluchá a nezajímavá až nudná místa.
Celkově knihu mohu doporučit, nicméně má svá ALE. Párkrát jsem knihu musel odložit a odpočinout si od ní, abych jí dočetl.