Dobrodruhem z donucení přehled
Richard Austin Freeman
Námořní dobrodružství mladíka, který byl neoprávněně obviněn z vraždy a prchá na moře.
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1996 , Toužimský & MoravecOriginální název:
The Unwilling Adventurer, 1932
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodruhem z donucení. Přihlašte se a napište ho.
Krásná dobrodružná knížka "starého střihu". Čtení jsem si velice užíval, opravdu nádhera. Od autora už jsem před lety četl Zlaté jezero a to bylo také velice dobré. Ctitelům starých dobrodružek doporučuji.
Kniha, která je svou formou i obsahem typická pro tento žánr. Popisuje různá dobrodružství prožívaná hlavním hrdinou při jeho nedobrovolném pobytu na moři. Příběh působí prostě až naivně a je psán velmi kultivovaným jazykem. Nicméně mu všechna tato "vzornost" docela sluší a knížka je to proto velmi milá a sympatická. Myslím, že ji kdysi hltalo mnoho mladých mužů.
Kniha Dobrodruhem z donucení v seznamech
1940 | Dobrodruh z donucení |
1938 | Jako zloděj v noci |
1928 | Oko Osirovo |
1929 | Měsíční kámen |
1930 | Zrádná škraboška |
Tak tento dobrodružný román je snad o největším smolaři všech dob. Hlavní hrdina je nejdříve obžalován z vraždy, pak je násilím odveden na královskou vojenskou loď, jejíž kapitánem je jeho bratranec (jaká náhoda) který se jej snaží mnoha způsoby zabít, následuje osud trosečníka, pak je v zajetí pirátů, následuje zajetí otrokářem na lodi a tak dále a tak dále. Tuto neuvěřitelnou eskapádu smolných osudů změní až konec románu. Osobně nedoporučuji, nešťastník hlavní hrdina mě vcelku točil. Howgh.