Dobrodruzi 1. přehled
Slavomír Blažek
Dobrodruzi / Dobrodruhovia série
1. díl >
Fantasy podle skutečnosti... je to vůbec možné? Ano, je! Než otevřeš tuto knížku a pustíš se do čtení napínavých příhod, měl bys vědět, že toto nejsou příběhy, jaké najdeš v běžných knihách. Povídky skrývající se pod touto obálkou vznikly na základě odehraných příběhů v nejznámější RPG (role playing game) v České republice - Dračí Doupě. Neočekávej tedy běžný děj. Nebuď překvapen jednáním hlavních hrdinů a hlavně - nedoufej ve šťastný konec. Ve skutečnosti to prostě chodí jinak...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodruzi 1.. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Dobrodruzi 1. v seznamech
2014 | Dobrodruzi 6. |
2012 | Dobrodruzi 1. |
2019 | Dobrodruzi 9 |
2017 | Dobrodruzi 8 |
2014 | Dobrodruzi 3. |
Anotace říká vše podstatné. A přesto... Jako milovník fantasy jsem knihou nadšen, jako dlouholetý (i letitý ;-) ) hráč Dračího Doupěte jsem si vyloženě smlsnul. Prostředí je vykresleno minimalisticky - jedno město a jeho širší okolí, ale pro účely příběhu zcela dostačující. Atmosféra jednou nohou ve středověku, druhou nohou v tajemnu, tedy klasický, ale tím právě perfektní dračák. Literárně podle mě velmi dobře zpracované, vyvážená akce a vyprávění, uvěřitelné a unikátní charaktery postav, dobrý jazyk. Proto věřím, že by mohlo zaujmout i čtenáře dračákem nedotčené, že obstojí jako samostatný příběh.
Hodnotím 4* jen proto, aby hned první názor k této knize na DK byl pokud možno objektivní. (všichni s krevní skupinou D jako dračák nebo F jako fantasy ať si přidají 1k6 hvězdiček navíc :-) )