Dobrodružný svět Zdeňka Buriana přehled
Ondřej Müller , Rostislav Walica
Světy Zdeňka Buriana série
1. díl >
Vítejte ve světě geniálního českého ilustrátora dobrodružné literatury Zdeňka Buriana. Je symbolem dobrodružství, romantiky a exotiky. Mistr Zdeněk Burian byl, je a vždy bude nezaměnitelnou ikonou; malířem našeho dětství… Vstupte do světa jeho příběhů a fascinujících ilustrací – vůbec poprvé máte nyní možnost prohlédnout si je v jedinečné nejvyšší technické kvalitě. Poznejte ranou tvorbu geniálního malíře, který dokázal dát příběhům duši.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružný svět Zdeňka Buriana. Přihlašte se a napište ho.
Ti, co knihu četli a obdivovali přitom ilustrace Zdeňka Buriana z jeho raného období, tak vědí, jak kniha vypadá. Její parametry jsou úctyhodné: rozměry 34 x 24,5 x 4 cm, váha 2,9 kg.
Stejně tak i obsah je výjimečný. Kniha obsahuje desítky velmi kvalitních reprodukcí kreseb Zdeňka Buriana a stručné popisy obsahu knih, které svými malbami doplnil.
Doporučuji všem milovníkům ilustrovaných dobrodružných knih.
Ještě v nedávné době bylo docela obvyklé, že knihy byly doplněny obrázky, aby byla podnícena čtenářova představivost.
Když se daří, tak se daří, tedy když už jsem 1. vydání propásl. Parádní úlovek z mého oblíbeného antikvariátu, ještě že je jeho majitel kamarád a některé perly do regálů dává až s delším zpožděním. Tohle není ani tak ke čtení, jako spíše k dívání, a t o opakovanému.
Kniha Dobrodružný svět Zdeňka Buriana v seznamech
v Mé knihovně | 62x |
Zdeňka Buriána obdivuji , již od raných dětských let, díky dědovi, který vlastnil časopisy ze 30. let Dobrodružný svět a rád jsem si je prohlížel a později četl. Uplynulo skoro 60. let a vracím se do dětských let znova, kniha je opravdu nádherná a evokuje vzpomínky na dětství. Uvítal jsem i informace o autorech tehdejších dobrodružných příběhů, které tak fantasticky Z. Burián ilustroval.