Dobrodružství brigadýra Gérarda přehled

Dobrodružství brigadýra Gérarda
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24877/dobrodruzstvi-brigad-24877.jpg 4 43 43

Autor Sherlocka Holmese v době, kdy přerušil psaní o tomto detektivovi, napsal 18 historických povídek z doby napoleonských válek, které tvoří ucelenou řadu. Hrdinou je statečný a vynalézavý, byť často nešikovný francouzský důstojník Gérard…

Literatura světová Dobrodružné Povídky
Vydáno: , Toužimský & Moravec

Exploits of Brigadier Gerard, 1903

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství brigadýra Gérarda. Přihlašte se a napište ho.

Ivan F
26.07.2024 4 z 5

Na leto treba oddychovú literatúru, napríklad príbehy Sherlocka Holmesa, povedal som si. Ale predsa len je tých detektívov a detektívok trochu moc. Keďže som kedysi čítal Bielu kompániu, vedel som, že sir Arthur je autorom aj iných príbehov (napríklad profesor Challenger, to ma fakt bavilo) a pátral som, čo ďalšieho napísal. Tak som narazil na príbehy Etiena Gerarda. Sú presne takým príjemným letným oddychovým čítaním, no nutno uznať, že nie sú pre každého. Čitatelia sa rozdelia na dva tábory - prvý bude zastúpený tými, ktorých kniha nebude baviť a ofrflú ju, druhý tábor bude síce menší, ale čitatelia o to spokojnejší. Je cítiť, že Doylea písanie bavilo (určite viac, než príbehy so S.H., ktorého pochoval) a mňa čítanie jakby dal. Osobne sa síce neviem vcítiť do pocitov, ktoré sir Arthur prechovával k svojej vymyslenej literárnej postave Sherlocka, ale viem si predstaviť, ako mu prekážalo, že jeho výmysel je známejší ako jeho autor. Preto všetko to, čo mu vyhovovalo pretavil do príbehov o prostoduchom, no dobromyseľnom brigadierovi a za to mu patrí moja vďaka.

MilanBrabec
24.02.2024 3 z 5

Ucházející, humorné a dobrodružné povídky z doby napolenských válek. Osobně bych ale raději než tohle doporučil Sharpa od Bernarda Cromwella (https://www.databazeknih.cz/serie/sharpe-771) nebo naprosto úžasné, také trochu fanfaronské, dobružné a především skutečné Paměti barona Marbota (https://www.databazeknih.cz/knihy/pameti-vzpominky-francouzskeho-jezdeckeho-dustojnika-z-napoleonskych-tazeni-256271).

uzivatel70852
19.06.2022 4 z 5

Tato kniha mi dlouho ležela v knihovně, než jsem se odhodlal ji přečíst, ale stálo to za to. Doyle uměl psát i jiné knihy než ty se Sherlockem.

Kniha Dobrodružství brigadýra Gérarda v seznamech