Hradba západu přehled
Juraj Červenák
Uhorské vojsko utrpelo drvivú porážku pri Parkáne. Hordy osmanských bojovníkov pod vedením samotného veľkovezíra prekročili Dunaj a obkľúčili pevnosť Újvár – Nové Zámky. Tú v kresťanskom svete nazývajú Hradba západu a vedia, že ak padne, bude ohrozená celá ríša. Obrancovia sú odhodlaní bojovať do posledného dychu, no čelia mnohonásobnej presile. Na múroch otriasajúcich sa pod tureckou delostreľbou stojí aj kapitán Kornel Báthory. Viac než o pevnosť sa však obáva o osud svojho syna Michala, priateľa Voronina a milovanej Juliany. Tí sa stratili kdesi v kraji zachvátenom nepriateľským drancovaním. Navyše ich stopu zachytila obávaná barónka Rónayová prezývaná Vlčica. Skúsený autor Juraj Červenák v spletitom románe o najkrvavejšej vojne, aká sa kedy odohrala na území dnešného Slovenska, uzatvára príbeh viacerých postáv z epickej ságy o dobrodružstvách kapitána Báthoryho.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hradba západu. Přihlašte se a napište ho.
Záverečný diel je zároveň aj najlepším z celej série. Svižné, krvavé a napínavé vyvrcholenie výborného príbehu kapitána Bathoryho ani chvíľu nenudí, Červenák do nás celý čas pumpuje akciu a boj o Ujvár je veľkolepé zakončenie jednej z najlepších historicko-fantasy sérii, aké som kedy čítal.
Knižní novinky (4. týden)
17.01.2019
Knižní novinky (51. týden)
16.12.2018
Kniha Hradba západu v seznamech
v Mé knihovně | 178x |
historická fantasy Turci v Uhersku války s Turky Nové Zámky obléhání 2. pol. 17. stoletíAutorovy další knížky
2013 | Mŕtvy na Pekelnom vrchu |
2009 | Strážcové Varadínu |
2006 | Ocelové žezlo |
2015 | Ohnivé znamenie |
2017 | Vlk a dýka |
Kniha Hradba západu od Juraja Červenáka, i když je rozsáhlejší, má skvělý dynamický děj, který mě držel v napětí. Každá stránka mě vtahovala do světa kapitána Bathoryho a jeho dobrodružství na hranici. I přes délku knihy jsem si užívala, jak autor umí udržet tempo a postupně odkrývat tajemství, což dělalo příběh napínavým až do konce. Postavy jsou skvěle vykreslené a jejich vnitřní konflikty dodávají příběhu hloubku. Tento závěrečný díl je pro mě stále jeden z nejlepších v celé sérii.