Tarzan a zlatý lev přehled
Edgar Rice Burroughs
Dobrodružství lorda Greystoka série
Tarzan se po návratu z Pal-ul-donu ujme osiřelého lvíčete a vychová si z něj věrného přítele, pojmenoval ho Jad-bal-jo. Česky jako "Tarzan a zlatý lev" nebo jako "Lidé v jeskyních". Objevuje se zde i jeho "napodobitel" Esteban Miranda, bývalá služebná rodiny Greystoků - Flora, která vede skupinu podnikatelů a dobrodruhů v pátrání po pohádkovém pokladu. Ve městě Oparu probíhají intriky kněží proti královně La - velekněz Kade, kněžka Oah a další. Dalším příběhem je kmen černochů, kerý je podroben gorilám Bolgani. Na závěr Tarzanovi přispěchá na pomoc jeho lev Jad-bal-jo.... celý text
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1993 , PasekaOriginální název:
Tarzan and the Golden Lion, 1923
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tarzan a zlatý lev. Přihlašte se a napište ho.
Devátá kniha pouští Tarzana do hledání legendárního zlatého lva a posléze i do jeho ochrany před lovci.
Poprvé byla povídka publikována v roce 1922 časopisecky, o dva roky později byla vadána knižně
Kniha Tarzan a zlatý lev v seznamech
1991 | Tarzan z rodu Opů |
2003 | John Carter na Marsu |
1927 | Princezna z Marsu |
2000 | Mistři meče na Marsu |
2002 | Llana z Gatholu |
K této sérii knížek o Tarzanovi bych chtěla dodat, že můj obdiv má nejen autor, ale i překladatel Václav Procházka. Četla jsem i sešitové vydání Tarzana, které měl na starosti jiný překladatel, a vůbec se to nedá srovnat.