Dobrodružství malého ledního medvídka přehled
Katja Reider

Knížka je určená začínajícím čtenářům. Text je přizpůsoben věku dítěte velikostí textu, jednoduchým dějem a srozumitelným jazykem. Pomáhá rozšiřovat slovní zásobu a vyjadřovací schopnosti dítěte. Klíčová slova textu jsou nahrazena obrázky. Ve třech krátkých příbězích se děti seznámí s malým ledním medvědem Olem, jeho mámou medvědicí a kamarády, ledním medvědem Svenem a sobem Rolem. (www.thovtknihy.net)... celý text
Pro děti a mládež
Vydáno: 2010 , ThovtOriginální název:
Geschichten vom kleinen Eisbären
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství malého ledního medvídka. Přihlašte se a napište ho.

Velmi povedené první čtení. Motivovalo číst knihu znovu a znovu, dokud nemusela zpátky na své místo do městské knihovny.

Bylo legrační, že medvídek si myslel, že polární liška bude hnědá...on myslel, že je jenom zasněžená.
Kniha Dobrodružství malého ledního medvídka v seznamech
v Mé knihovně | 2x |
2014 | ![]() |
2010 | ![]() |
2015 | ![]() |
2006 | ![]() |
2010 | ![]() |
Nás knížka nijak zvlášť neoslovila. Legendu čtecích obrázků by bylo lepší umístit na začátek, také jsme s dcerou občas váhaly nad přesným zněním obrázku a po přečtení přišel AHAmoment v podobě legendy. Příběhy nejsou špatné, adekvátní chápání malého dítěte, obrázky také zaujmou, ale celkově mi knížka připadá jako taková rychlokvaška bez nějakého od kvant jiných odlišujícího nápadu.