Dobrodružství prostopášnic přehled
* antologie , neznámý - neuveden
Dobrodružství prostopášnic aneb Kratochvilná skládání ze svaté Rusi - mátušky. Jedná se o povídky, básničky, pohádky a jiné krátké útvary z mátičky Rusi.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství prostopášnic. Přihlašte se a napište ho.
Příběhy svým obsahem i formou velice nápadně připomínají Dekameron Giovanniho Boccaccia. Duch Rusi a ruské duše, který bývá přítomen v klasické ruské literatuře, se vyskytuje pouze ve velmi malé míře. Možná snaha o světovost nápodobou západního stylu smíšená se zbytky národní originality ve svém výsledku vzbuzuje spíše rozpaky.
Kniha Dobrodružství prostopášnic v seznamech
nevěra láska ruská literatura milostné příběhy milostné vztahy poema básně nešťastná láska věrnost milostné povídky
Část díla
- Historie o ruském námořníku Vasiliji Koriotském
- Kratochvilná historie o ruském šlechtici Alexandrovi a jeho příteli Vladimírovi
- Mužická pravda
- O kupcově ženě a kupeckém mládenci
- O neposedné ženě
Sbírka neznámých autorů, obsahující deset povídek. Povětšinou krátké, od jedné do pár stran, nejdelší na 60 stran. Zaujaly mě především tři nejdelší, ty se mi velice líbily a byly čtivé. Celá sbírka se točí kolem jednoho tématu - lásce, věrnosti i nevěře, milkování, vypočítavosti i hlouposti zamilovaných mužů a žen. Rus z podtitulu knihy zde hraje spíše autorskou roli, než že by byla znatelná z obsažených povídek.