Kapka kouzel přehled

Kapka kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540062/bmid_kapka-kouzel.jpg 5 10 10

Rodová kletba byla zrušena a sestry Svízelovy (Bety, Fliss a Šája) mohou opustit vězeňský ostrov Vranní kámen. Když však do Pytlákova doupěte dorazí záhadná dívka s kapsou plnou čarodějnických kamenů a v doprovodu bludičky, zdá se, že na jejich prahu přistálo další dobrodružství. A když se Šája ztratí, je na Bety a Fliss, aby se vydaly na cestu mlžnými mokřady, kolem lovců bludiček až na tajuplný ostrov, který neexistuje na žádné mapě...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

A Sprinkle of Sorcery, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kapka kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (6)

laska_ku_kniham
předevčírem 5 z 5

Ja viem, že to opakujem takmer neustále, ale Špetka magie bola taká fantastická kniha s takou geniálnou zápletkou a takými skvelými postavami!... až som nutne potrebovala druhá časť.

Kapka kouzel veru dostála svojej povesti a pomedzi ostatnými novinkami s ľahkosťou vyniká – atmosféra je priam neskutočná, Michelle Harrison tu kombinuje fantasy prvky s reálnymi emóciami, tajomstvami a nebezpečenstvami, ktorými možno čeliť aj v skutočnom živote, no tu sa k nim pridáva ešte veľa kúziel a mágie.

Najväčším lákadlom tejto série sú ale jej postavy, tri sestry – najstaršia a najstatočnejšia Bety, jemná a empatická Fliss a na záver najmladšia Šája prekypujúca životom a zvedavosťou... čo ju, bohužiaľ, nešetrí od krutých skúšok, ktorým musí počas života čeliť. Spolu rastú, učia sa, že aj to najmenšie rozhodnutie môže ovplyvniť ich životy nadobro, a získavajú srdcia čitateľov po celom svete.

Témy ako rodina, priateľstvo, odvaha a sebaláska im nie sú cudzie, vďaka čomu je príbeh taký univerzálny. Pripravte sa na ďalšiu cestu do sveta plného kúziel a dobrodružstiev, sestry na vás už čakajú.

cestina_s_linus
15.09.2024 5 z 5

Se Svízelovic děvčaty se (i starší) čtenáři nudit nebudou!

Byť je start malinko pomalejší, tak se záhy vyprávění rozjede a je opravdu těžké se od knihy odtrhnout. Opět se vydáváme na šílenou dobrodružnou cestu, kdy smůla a časová tíseň ženou postavy neustále vpřed. O zvraty není nouze!

Kromě sester zde vystupuje mnoho nových postav. I přesto, že se nedočkáme hlubokého popisu, tak každá osoba je svá. Mé sympatie si získaly Bety a Babča.

Autorka opět pracuje s motivem rodiny a snaží se čtenářům předat důležitou myšlenku - bohatství se nenechází v materiálních věcech, ale v našich nejbližších. Naopak zdůrazňuje, jak hamižnost a pýcha může člověka stát úplně vše.

Malinko mě mrzí, že kniha opět nemá pevnou vazbu. Trochu jsem tentokrát bojovala i s mapou, jelikož jsem nechtěla knihu zlomit (tudíž se mi část mapy četla fakt špatně).

Ale ve výsledku jsem si čtení užila a doufám, že nám nakladatelství Ocelot přinese i další díly!


virgo_books
11.09.2024 4 z 5

Pokud jste si mysleli, že pro sestry Svízelovy dobrodružství končí, tak jste byli vedle.

Po zlomení kletby se všechno totiž znovu zamotá a oni vyrážejí na další výpravu.

Jako v předchozím díle by mi nevadilo, kdyby bylo trochu méně popisů. Na druhou stranu si ale potom vše dokážete krásně představit.

Kromě spousty magie a zvratů, které ne vždy čekáte, je dobře vidět i vývoj postav.

Pokud si chcete přečíst oddechové fantasy čtení, které není jen pro mladší, tak se do série určitě pusťte.

Spolupráce s nakladatelstvím Ocelot

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kapka kouzel v seznamech

v Přečtených11x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

2023  85%Špetka magie
2024  92%Kapka kouzel
Skrýt reklamy