Dobrodružství veverky Zrzečky přehled
Josef Zeman
Obyvatelka Starého dubu vyráží na záchrannou misi Příběhy veverky Zrzečky, která spolu se svými kamarády zažívá dobrodružství v křivoklátském lese, čtou s nadšením nové a nové generace čtenářů. Zvědavost se nevyplácí! Past, nastražená hajným na kunu, sevřela nesprávnou nožku jiného zvířátka. Lesník veverku vysvobodil a v hájence se o ni postaral. Tak dobře, že se Zrzečka často vracela do pelíšku plného oříšků. V lese však měla také své úkoly. Třeba zachránit svá mláďata spící v bezpečí Starého dubu před dobyvačnými vránami, které si dělaly na její miminka zálusk. Sama by to nezvládla, proto pomohla lesní zvířátka v čele s neohroženým ostřížem. Jednoho dne Starému dubu, jejímu domovu, začnou opadávat listy. Strom je nemocný! Strakapoud umí nemocné větve prohlédnout, ale s rozumem je v koncích. Pomoci může jen profesor Datel. Bude Zrzeččina dlouhá cesta za doktorem lesa úspěšná a uzdraví Datel Starý dub?... celý text
Literatura česká Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , TympanumInterpreti: Naďa Konvalinková
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrodružství veverky Zrzečky. Přihlašte se a napište ho.
Krásná knížka mého dětství. Neustále jsem si jako malá prohlížela obrázky a četla ji mnohokrát.
Milá knížka pro děti. Velmi povedené ilustrace. Obrázky jako živé. Dobrodružství veverky je pro děti poučné a zábavné.
Kniha Dobrodružství veverky Zrzečky v seznamech
Další z knížek které jsem podědila a v mojí knihovně nesmí chybět.Moc hezké vyprávění i obrázky.