Dobrovolník přehled

Dobrovolník
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436232/bmid_dobrovolnik-rwQ-436232.jpg 4 60 60

Riskoval vlastní život, aby zachránil nespočet dalších. Skutečný příběh hrdiny 2. světové války. Rok: 1940. Cíl mise: Infiltrovat koncentrační tábor Osvětim. Ač to zní neuvěřitelně, toto je skutečný příběh Witolda Pileckého, polozapomenutého hrdiny druhé světové války, který se nechal dobrovolně uvěznit v táboře smrti. Více než dva roky shromažďoval informace o nacistických zločinech, aby nakonec uprchl a zúčastnil se Varšavského povstání. Jeho životní osudy jsou strhující oslavou lidské odvahy a odhodlání bojovat i v těch nejtemnějších časech.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , CPress

The Volunteer: The True Story of the Resistance Hero who Infiltrated Auschwitz, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrovolník. Přihlašte se a napište ho.

VladkaBU
12.08.2024 5 z 5

... příběh vhodný do učebnic. Obrazně popsány všechny skutečnosti o vývoji války, o lidech trpících v koncentračním táboře. O Witoldovi jsme slyšela dosud jen zřídka, ale ta síla a víra, že se všechno konečně svět dozví a ta zvěrstva tam páchaná skončí, je neuvěřitelná. Přesto, že byl nemocný, slabý, hladový, trestaný, stále věřil a měl sílu řídit odboj. A ten konec ....

Ivy_9
29.08.2023 5 z 5

Neuvěřitelný příběh, který vychází z faktografických údajů a zároveň se čte jako dobrodružný román. Witoldův příběh jsem taky poznala díky této knížce a ten konec byl hrozně silný.. jak tady píšou druzí, tento příběh by se měl učit ve školách.

Knizniuchyl
06.05.2023 5 z 5

Tak. A tuhle knihu bych okamžitě zařadila do povinné četby. Kromě velmi vyjimecneho a neskutečně odvazneho příběhu je totiž plná i faktů, které jsem třeba slyšela poprvé. Nechápu, opravdu nechápu, že se o Witoldovi dozvídám poprvé až v této knize. Tenhle příběh by se měl vyprávět a učit na školách.

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020

Kniha Dobrovolník v seznamech