Dobrý člověk ještě žije přehled

Dobrý člověk ještě žije
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141734/bmid_dobry-clovek-jeste-zije-7oh-141734.jpg 4 296 296

Hrdina má nejraději společnost vesnického faráře a notáře, kumpány stejného ražení, jako je sám. Po smrti ženy zůstává sám v neustále opravovaném domku pod hradbami a odmítá žít u svých 4 synů. Nakonec se musí uchýlit ke své dceři, která je povahově jeho věrnou kopií, ale ani uprostřed velké rodiny neztrácí svůj optimismus, lásku k životu a jeho darům.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Družstevní práce

Colas Breugnon, 1919

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrý člověk ještě žije. Přihlašte se a napište ho.

Nyangumi
21.10.2024 2 z 5

Oslava života i když stojí za prd. Hlavní postava je tak optimistická, že jsem z něj dostala depresi.

vojtamar
20.08.2024 5 z 5

Podobně jako u Kapitánské dcerky si u této knihy pamatuji "jen" výjimečný dojem, který ve mne zanechala - tentokrát akumulovaný do hlavního hrdiny, který prostě je vzorem všech optimistů a lidí, kterým ani všechny možné překážky, které jim život hází pod nohy, nezabrání si jej náležitě uvžívat.

misickabl
11.04.2024 2 z 5

Par myslenek hezkych, chytrych, nektere i zabavne podane, ale celkove me to nebavilo. Docetla jsem s vypetim vsech sil.

Kniha Dobrý člověk ještě žije v seznamech