Dobrý člověk ještě žije přehled
Romain Rolland
Hrdina má nejraději společnost vesnického faráře a notáře, kumpány stejného ražení, jako je sám. Po smrti ženy zůstává sám v neustále opravovaném domku pod hradbami a odmítá žít u svých 4 synů. Nakonec se musí uchýlit ke své dceři, která je povahově jeho věrnou kopií, ale ani uprostřed velké rodiny neztrácí svůj optimismus, lásku k životu a jeho darům.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , Městská knihovna (Praha)Originální název:
Colas Breugnon, 1919
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrý člověk ještě žije. Přihlašte se a napište ho.
Výzva 2025 - Kniha z knihobudky (případně antikvariátu). Spojil jsem dvě své vášně: geocaching a čtení. Před vánoci jsem vyrazil na keše a při tom jsem jednu z vytáhl z knihobudky. A protože bylo zrovna krátce po publikaci téhle výzvy, zalovil jsem.
Bohužel ke knize nemůžu být tak shovívaný. Přečetl jsem slabou polovinu (začátek června) a strašně jsem trpěl. Příběh žádný, nedokázal jsem se po celou dobu pořádně začíst. Každý odstavec jsem četl třikrát, ale stejně to byla nuda. Zkrátka pro mě naprostá ztráta času.
Príbeh nemusí byť dlhý, aby zanechal dojem. Ten prístup k životu mi pripomenul G. G. Márqueza alebo ešte skôr J. Steinbecka, aj keď podľa veku pôjde skôr o jeho žiakov. Myslím, že Mr. Breugnon vonia ako môj dedko, tabakom a kyslým vínom, a keď ho pošlete do prdele, vráti sa opálený a s magnetkami. Takí ľudia sú korením života a jedného dňa, snáď keď zmúdriem a potlačím ješitnosť sa tým dokážem sám riadiť.
Kniha Dobrý člověk ještě žije v seznamech
v Mé knihovně | 378x |
1984 | Petr a Lucie |
1963 | Dobrý člověk ještě žije |
1974 | Okouzlená duše I |
1957 | Jan Kryštof I |
1956 | Život Beethovenův |
Optimistická kniha přes "rány osudu", které zákonitě přicházejí v každém životě.