Dobrý ročník přehled
Peter Mayle
Max Skinner má už po krk intrik londýnského finančního světa, a tak využije možnosti přestěhovat se do slunné Francie. Cožpak může být něco lepšího než život v Provenci, kde zdědil po svém strýci venkovský dům? Brzy ovšem Max zjistí, že nic není tak, jak si představoval. Krásnou idylu mu totiž překazí nebezpeční podvodníci, kteří pančují víno. A na scéně se nečekaně objeví krásná mladá Američanka Christie, která má na část dědictví také nárok. Jediný, kdo může Maxovi v tuto chvíli pomoci, je londýnský přítel Charlie, velký znalec vína.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrý ročník. Přihlašte se a napište ho.
Kniha vonící tymiánem ,levandulí a vínem . Pohodové čtení pro deštivé únorové večery .
Naopak film mě velmi zklamal .
Knižní novinky (28. týden)
08.07.2019
Kniha Dobrý ročník v seznamech
víno zfilmováno Francie anglická literatura Provence humoristické romány
2005 | Rok v Provenci |
2006 | Dobrý ročník |
2004 | Navždy Provence! |
2007 | Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit |
2004 | Hotel Pastis |
Mně se to líbilo. Moc jsem s filmem nesrovnávala, tady to bylo dost jiné. Překvapila mě kriminální zápletka a taky spousta informací o víně, a jak neskutečné sumy se na těch top příčkách točí.
Před některými místními kulinářskými "pochoutkami" popisovanými v knížce bych prchala vysokou rychlostí.