Dobrý voják Švejk před válkou přehled
Jaroslav Hašek
Historky o Švejkovi, napsané před první světovou válkou. "Švejk šel na vojnu se srdcem veselým. Jednalo se mu o to, aby užil na vojně nějakou legraci, a podařilo se mu uvést v úžas celou posádku v Tridentu i s hlavním velitelem. Švejk byl stále usměvavý, líbezný ve svém chování, a proto snad byl také stále zavřen."
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dobrý voják Švejk před válkou. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Tato kniha mě nijak zvlášť neoslovila. Postrádalo to pro mě napětí, výrazný děj se zajímavou zápletkou nebo prostě něco, co by mě motivovalo číst dál. Na druhou stranu musím říct, že některé pasáže byly opravdu vtipné a satirické komentáře Švejka mě dokázaly pobavit. Připadalo mi ale, že v průběhu děje ztrácely svou originalitu a všechny motivy i historky se moc opakovaly, takže jsem se musela nutit knihu dočíst. Postava Švejka jako taková mi ale byla povětšinu knihy sympatická a věřím, že si najde své oblíbence, kteří v knihách úplně nevyžadují rafinovaný děj a s chutí si přečtou všechny čtyři díly.
Kniha Dobrý voják Švejk před válkou v seznamech
Část díla
"Der Verfluchte Ruthene"
1908
Albánský trůn
Anonymní dopis
1883
Až bude střelba zavedená na středních školách
Čáka pěšáka Trunce
1922
Osudy dobrého vojáka Švejka zná dle mého každý. Málokdo ale ví, co dělal Josef Švejk před válkou. Pět povídek o podivných a zajímavých příhodách poctivého vojína je rozšířeno o dvaadvacet dalších humorných příběhů. Filmové zpracování s Rudolfem Hrušínským je naprosto jedinečné.