Dokonalý soudruh Kim Čong-un přehled
Anna Fifield
Zkušená americká novinářka Anna Fifield předkládá jedinečný a brilantní vhled do nejbizarnějšího a nejuzavřenějšího politického režimu na světě. Při získávání informací měla možnost pracovat nejen s lidmi z bezprostředního okolí Kim Čong-una, ale také s emigranty včetně těch, kteří zastávali v systému Severní Koreje vysoké funkce. Výsledkem je dokonalý portrét Dokonalého soudruha, zasazený do širších historických souvislostí i celé komunisticko-feudální „Kimovské“ dynastie.... celý text
Literatura světová Literatura faktu Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: 2020 , CPressOriginální název:
The Great Successor: The Secret Rise and Rule of Kim Jong Un, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokonalý soudruh Kim Čong-un. Přihlašte se a napište ho.
Velmi zajímavá kniha. Na rozdíl od předchozích přispivatelů nemám pocit, že by publikace byla jazykově nějak výrazně odfláknutá.
V CPress by se měli redaktoři a překladatelé chytit za nos, protože tohle se jim fakt nepovedlo (naprostý souhlas s mou předřečnicí).
Nicméně – za to autorka nemůže. Ta odvedla kus poctivé práce a podařilo se jí odhrnout hned několik závěsů, za kterými se kolébá Kim III. Ač mám na téma Severní Korea načteno, k poslední éře země toho zatím mnoho nevzniklo, a tak jsem za srozumitelné podání v souvislostech vděčný.
Knižní novinky (34. týden)
16.08.2020
Kniha Dokonalý soudruh Kim Čong-un v seznamech
Výborně zpracované informace. Myslím, že to muselo stát spoustu práce a kniha dokáže čtenáře nejen fakty, ale i atmosférou přiblížit k tajemnému vůdci. Je ale jasné, že úplně k tělu se autorka nikdy neměla šanci dostat, takže počítejte se spoustou informací na úrovni spíše odhadů a domyšlených skutečností nebo detailů těchto skutečností. Za přečtení tato kniha ale stojí. To rozhodně.