Doktor k mání přehled
Richard Gordon (p)
Třetí kniha humorných příhod mladého lékaře je věnována historkám z doby jeho nástupu do medicínské praxe, kdy se pln ideálů vrhá do víru života. (Nakl. XYZ již vydalo svazky Doktor v domě a Doktor na moři). Začlenění mladého snaživého muže do kolektivu pracovníků chirurgického oddělení se neobejde bez veselých momentů, omylů a komických příhod, které autor opět líčí se svým typickým vtipem a nadhledem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor k mání. Přihlašte se a napište ho.
Kniha mi přišla podobná knihám od J. Herriota. Ocenit musím autorovu upřímnost, ale většinu doby mi přišel jen jako přidrzlý a nesympatický floutek.
Útlá knížka od mého oblíbeného autora, který píše o příhodách z lékařského prostředí s humorem, který mi sedí.
To, že kniha je napsaná už docela dávno a děj se odehrává před pár desítkami let, vůbec neubírá těmto příběhům na kráse a zajímavosti.
Od R. Gordona si určitě přečtu i další knihy.
Kniha Doktor k mání v seznamech
2009 | Doktor v domě |
2010 | Doktor na moři |
1997 | Medicínské katastrofy |
1978 | Doktor v domě a na moři |
1994 | Doktor k mání |
Doktor k mani priamo nadvazuje tam, kde skoncila prva kniha. Stepanek Safranek... ech co to trepem... pardon, Richard Gordon po skonceni studii hlada zamestnanie v sukromych ordinaciach zabehnutych doktorov, streta rozne svojske postavicky, neskor sa vracia do svojej alma mater, aby sa tu dvojnasobne zalubil ..a tak. A tak sledujeme vtipne pribehy osviezujucej letno dovolenkovej pomerne malej knizocky. Hoj... idem hladat po antikoch pokracovania.