Doktor v domě přehled
Richard Gordon (p)
Humoristický román ze života anglických mediků, jehož autorem je lékař, redaktor, jeden z nejznámějších spisovatelů, kteří dnes v Anglii pokračují v slavné tradici humoru a satiry. Děj románu (který zná český čtenář jen z filmového přepisu), v němž vystupuje autor pod svým vlastním jménem, představuje sbírku anekdotických příběhů o studentech medicíny, jejich profesorech, o sestrách a také o pacientech. Kniha připomíná ovzduší naší Alarichovy Medicíny v županu, avšak je v ní zachycen typický anglický humor s jeho zákonitostmi. Část nákladu brož.... celý text
Literatura světová Humor Romány
Vydáno: 1969 , Mladá frontaOriginální název:
Doctor in the House, 1958
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor v domě. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná doktorská oddechovka na léto. Možná si přečtu i další díl, podle hodnocení zde je lepší, ale Herriota nebo Patricka Taylora tato série asi nepřekoná. A Bílé barony taky ne :)
Vtipný příběh z prostředí studentů medicíny, tentokrát anglcký humor...........pamatuji si, že jsem kdysi viděla jako seriál. Doma máme ještě další knihy. Určitě si je přečtu.
Kniha Doktor v domě v seznamech
2009 | Doktor v domě |
2010 | Doktor na moři |
1997 | Medicínské katastrofy |
1978 | Doktor v domě a na moři |
1994 | Doktor k mání |
Tato kniha mě nějak nechytila nemohl jsem se začíst a ani děj mě osobně moc neseděl. Pokud srovnám knihu a seriál musím uznat že filmaři odvedli dobrou práci. Ve čtení dalších dílů zatím pokračovat nebudu, nechám tomu nějaký čas a uvidím.