Doktor na moři přehled

Doktor na moři
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545443/bmid_doktor-na-mori.jpg 4 78 78

Doktor série

< 2. díl >

Z madého zdravotníka Richara se stává lodní lékař.

Literatura světová Humor
Vydáno: audiokniha , Radioservis
Originální název:

Doctor at Sea, 1960


Interpreti: Martin Písařík
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor na moři. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

E_Lan
20.07.2024 3 z 5

Vcelku příjemné a zábavné odpočinkové čtení. Nijak navazující na první díl Doktor v domě. Za mě několik vtipných momentů byť s trochu prvoplánovitým humorem. Za mě je to přesně mezi *** a ****.

katy238
04.07.2024 5 z 5

Humoristická kniha Doktor na moři autora Richarda Gordona je vyprávěním anglického lékaře o svém působení na nákladní lodi obchodního námořnictva. Mladý muž prchá před životní lavinou okolních očekávání na palubu lodi Lotos s vlastními nadějemi. Realita však předčí všechno a on na cestách lodi od přístavu k přístavu zažívá nečekané situace s ještě nečekanějšími závěry. Kniha je vyprávěním navazujících příhod o životě s posádkou a jejím šíleným kapitánem. Psána je se suchým anglickým humorem, nemusí však sednout každému. Ovšem pokud tento typ humoru spadající nyní už spíše do minulého století máte rádi, nad knihou neváhejte.


zdennyrakky
24.02.2024 4 z 5

Typická kniha "laskavého humoru", čte se sama, ideální do vlaku nebo na dovolenou. Každopádně za to nejcennější na ní pokládám skvostný překlad od Františka Gela. Zatímco z mnoha jiných přeložených knih můžeme cítit, že nejde o originál, ale o převod do jiného jazyka, tak tady teda nic takového cítit není - jako kdyby to byl napsal sám Gel (legendární český novinář a překladatel takových titulů, jako jsou Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna, Pes baskervillský či Na západní frontě klid).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktor na moři v seznamech

v Přečtených118x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených4x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x