Dokud neustane vlnobití přehled
Kristina Janů
Takhle si první týdny manželství rozhodně nepředstavovala. Dominika se čerstvě po svatbě ocitá sama v cizí zemi, nerozumí místnímu jazyku a nechápe, kam a proč zmizel její manžel. Dramatický milostný příběh Češky Dominiky a Francouze Nicolase nás zavede do současné Francie. Dominika pátrá po svém manželovi. Zoufale potřebuje zjistit, co se stalo. A vtíravé otázky neberou konce… Souvisí snad Nicovo zmizení s naléháním jeho rodičů na ukončení manželství? Dokážou novomanželé ustát rodinnou tragédii, která všemi otřásla a ovlivnila jejich životy? Kdo mluvil pravdu? Kdo ji naopak zamlčel? Dojde naplnění jejich manželský slib, který si vyměnili – v dobrém i zlém, dokud je vlnobití nerozdělí?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud neustane vlnobití. Přihlašte se a napište ho.
Pokud se chystáte na dovolenou, hledáte něco romantického, třeba právě s nádechem slunné Francie, klidně si VLNOBITÍ hoďte do kufru.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
"Těžko pochopíš pravý smysl života dokud se nepodíváš smrti do tváře."
Knihu jsem přečetla jedním dechem, navíc Francie, ohh. Obdivuji hlavní hrdinku, že se přestěhovala do cizí země bez znalosti místního jazyka. Ano, člověk ve Francii s angličtinou moc nepochodí, to vím z vlastní zkušenosti. Líbilo se mi střídání časových linek. Druhá polovina byla napínavější, v podstatě až do poslední kapitoly. Je zajímavé, jak lidé z Ameriky vnímají lidi z východu. Pro ně je východ Rusko a hotovo. O zemích Evropy nemají moc povědomí.
Myslím si, že tento příběh je ideální na letní dovolenou a nemusí být nutně ve Francii. Krátké kapitoly a rychle plynoucí děj vás vtáhne a nepustí. Navíc se vám bude v mysli rodit více a více otázek , co se tam vlastně stalo.
Na samotný závěr se mi nabízí ještě jeden citát z knihy.
"Nelituje toho, co jsme udělali, ale litujme toho, co jsme neudělali."
Věřím, že nebudete litovat po přečtení.
Kniha Dokud neustane vlnobití v seznamech
moře a oceány láska lodě Francie romantika psychická traumata milostné vztahy dramata jižní Francie
Naprosto úžasný příběh. Moc se mi líbí, že se při čtení člověk dozví i něco nového. Těším se na další autorčinu knihu.