Dolina radosti přehled

Dolina radosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147022/mid_dolina-radosti-vmG-147022.jpg 4 3 3

Hlavný hrdina románu, Erik Stamelmann, tajomný maskér filmových hviezd a politikov – trochu klamár, trochu zločinec, trochu mág – spoznáva vďaka svojej profesii slávne osobnosti ako Marlene Dietrichovú, Hitlera či Stalina, mení identitu a počas fascinujúcej, grotesknej i hrôzostrašnej cesty takmer celým minulým storočím ustavične rozmýšľa nad tajomstvami krásy, vernosti a zrady, dobra a zla. Autor knihy, Stefan Chwin (1949), patrí medzi najvýraznejšie osobnosti súčasnej poľskej literatúry.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kalligram (SK)

Dolina Radości, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dolina radosti. Přihlašte se a napište ho.

Gracian1964
22.01.2019 5 z 5

Už som si pomaly zvykol dávať prvý komentár. K tejto knihe som sa dostal ako slepé kura k zrnu, kamarát Balla mi ju podsunul, po prečítaní si ju mám nechať alebo niekomu darovať. Tak som si myslel, že to bude nejaká blbosť, keď ju nechce, ale rýchlo som zistil, že to veru žiadna blbosť nie je, ale kvalitná poľská literatúra. Občas mi to pripadalo ako taký východný Forrest Gump, hehe... Ale dobre, bavil som sa. Dúfam, že pribudnú ďalšie. Česť práci. (a robote pokoj). Mimochodom, ak by niekto mal záujem, rád mu knihu venujem, samozrejme, za poštovné)

Kniha Dolina radosti v seznamech

polská literatura