Dolmen přehled

Dolmen
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84557/bmid_dolmen.jpg 4 25 25

„Země na konci světa“ skrývá hrůzná tajemství...Na ostrov Lands´en přijíždí mladá policistka Marie Kermeurová s jediným cílem – provdat se ve svém rodišti za slavného jachtaře. Kniha byla stejnojmennou předlohou pro francouzský televizní seriál, který se vysílal i u nás. Na ostrov Lands´en přijíždí mladá policistka Marie Kermeurová s jediným cílem – provdat se ve svém rodišti za slavného jachtaře. Zdá se, že její návrat spustil řetězec tragických událostí. Za záhadných okolností umírají její dva bratři, mladičký synovec a ještě další tři obyvatelé ostrova. Protože k vraždám došlo poblíž keltských dolmenů, přijíždí na místo odborník na rituální vraždy Lucas Fersen. Společně s Marií se ujímá vyšetřování, jež postupně odhaluje roušku tajemství halící nenadálé zbohatnutí několika místních rodin před pětatřiceti lety i záhadné vztahy, které je od té doby pojí. To vše má úzkou spojitost s prastarou místní legendou o pobřežních lupičích odpovědných za ztroskotání lodí na zrádných útesech a za smrt bezbranných lidí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto

Dolmen

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dolmen. Přihlašte se a napište ho.

Čmeláček
16.09.2024 5 z 5

Knihu mi doporučila naše paní knihovnice, když jsem se jí zeptal, jestli by mi mohla vybrat nějakou detektivku, která se sice odehrává v Bretani, ale kterou napsal francouzský spisovatel nebo spisovatelka. A tak došlo na tuhle knihu a já fakt musím uznat, že jsem četl jak o život a neodložil jsem ji, dokud jsem neměl hotovo :). Většina zúčastněných je sice nesympatická, ale jinak se mi moc líbila zápletka a taky prostředí, kde se kniha odehrává. Bylo to napínavé tak akorát a k tomu skvěle tajemné, takže už víc nenapíšu, dám pět stars a howgh! :)

jan7113
07.08.2023 4 z 5

Teda, to zas jednou byla dávka nesympatických postav! Dlouho se mi nedařilo se začíst, snad i kvůli velkému počtu postav a jejich vzájemným vztahům. To se postupně srovnalo, postavy navíc začaly ubývat. A z knihy se nakonec vyklubala celkem obstojná detektivka se zajímavým rozuzlením. Na plný počet bodů to ale nevidím.

Sandalkar
03.01.2022 4 z 5

Velmi dobre, trochu mi to pripominalo popisem drsne prirody trilogii Petera Maye z Ostrova Skye. Jen ten vysledek byl tusit drive.

Kniha Dolmen v seznamech