Doma lidé umírají přehled

Doma lidé umírají https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161005/doma-lide-umiraji-l65-161005.jpg 4 143 143

Děj románu zavede čtenáře do doby starověkého Říma. Do doby morálního a hmotného úpadku, kdy městská spodina zaplavuje Forum Romanum. Také o její hlasy bojují dva kandidáti na konzulský úřad Hybrida a Fabius. Hybrida se snaží v senátu prosadit pozemkový zákon, který by zajistil lidem půdu. Fabius naopak skupuje pod cenou statky a usedlosti. Jejich bývalí majitelé pak odcházejí i se svými rodinami do Říma, kde na ně čeká jen velké rozčarování. Příběh plný lásky a zrady, intrik i ušlechtilých citů tak sleduje nejen osudy bohatých a mocných. Hybridův a Fabiův boj o vládu nad městem i životní příběhy prostých lidí se odehrávají v barvitých kulisách; v palácích s překrásnými zahradami i ve špinavých čtvrtích chudiny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doma lidé umírají. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Kory98
22.05.2024 5 z 5

Na přečtení knihy jsem si nechala dostatek času, protože u paní Loukotkové si chci vždycky užít krásu jejího spisovatelského jazyka. Dnes by jí počítač určitě celý text podtrhl, s tím že má archaické výrazy vyměnit za moderní. Téma knihy je vážné i když vlastně popisuje každodenní život Říma té doby. Volby do senátu jsou věcí závažnou a vidím, že praktiky provázející předvolební boj se moc nezměnily ani v dnešní době. I když těch fyzických mrtvol není tolik. V jednu chvíli jsi mocný a uctívaný člověk a vzápětí jsi nula nebo vůbec nežiješ. Velmi líto mi bylo Medully, naproti tomu Luna byla hrozná a myslím, že dopadla vcelku dobře, než jak si zasloužila. Ještě že si mohl člověk při čtení představovat nádheru římských zahrad, barevnost a nádheru skvostných rouch a účesů, jinak by mu v Římě nebylo lehko. Krásná kniha, myslím že "římská témata" spisovatelce sednou. Dávám plný počet hvězd a knížku ponechám ve své knihovně, ač jsem ji objevila v knihobudce, kam místo ní dám jinou.

TheCiko5
21.08.2023 5 z 5

Naprosto famózní kniha!
Způsob, jakým Vás autorka vtahuje do atmosféry Římského Fóra, je naprosto dokonalý! Úžasně prokreslené charaktery Medullovy rodiny i římských státníků. Z naprosto každé věty textu stříká inteligence autorky na všechny strany. Ohromující erudovanost a k tomu ještě unikátní práce s českým jazykem. Čumím jako blázen.
Velice doporučuji!


kamilnaj
23.08.2021 3 z 5

Kniha se četla svižně a dobře. I když to svým obsahem není úplně radostné čtení, rozhodně stojí za pozornost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doma lidé umírají v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených235x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených16x
v Knihotéce175x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x