Rudá volavka přehled
Jason Matthews
Dominika Egorova a Nathaniel Nash série
1. díl >
Ruská vyzvědačka Dominika Jegorovová bojuje o přežití v džungli postsovětských tajných služeb. Je donucena projít výcvikem „volavek“, školených svůdnic, a poté nasazena na Nathaniela Nashe, mladého důstojníka CIA, který řídí nejdůležitějšího vyzvědače CIA v Rusku.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
Red Sparrow, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rudá volavka. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem jen první díl a potom viděla film tak jsem se na další knihy už vyprdla ale hrozně se mi to líbilo .
Autorův pokus o popsání souboje špionážních státních agentur USA a Ruska není špatný. Není zřejmé, jak tento souboj probíhá reálně, ale každopádně jsem si svůj obraz vytvořil. Kniha je začátkem pro mne nové řady špionážních thrillerů a tak jdu číst další díl.
Knižní novinky (12.2. - 25.2.)
12.02.2018
Ocenění knihy (1)
2014 -
Edgar Allan Poe Awards
(Best First Novel)
Kniha Rudá volavka v seznamech
Rusko zfilmováno špionáž výzvědné služby CIA špionážní zápletka špioni
2018 | Rudá volavka |
2021 | Kremelská kandidátka |
2021 | Palác zrady |
Nevím, čím přesně mne tahle kniha tak dostala, ale zkrátka stalo se. Skvělá charakteristika postav se sice docela profláklou zápletkou (souboj ruské a americké špionážní aktivity), nicméně skvěle zpracovaná. Vnímání světa Dominikou pomocí barev je velice originální a zajímavé. Opravdu jsem nečekal, že mne tento román takhle dostane, ale po jeho přečtení se cítím jaksi v úzkých z toho, jak to probíhalo a nakonec dopadlo, i když se všechno dalo očekávat. Možná je to tím, že se člověk během čtení dozvídá o tolika manipulacích, zradách a brutalitách, že věří v ten sladký a romantický happyend, ale život všech lidí, i těch, kteří pracují pro rozvědku a špionážní organizace, zkrátka není z bavlnky a je úplně jedno, z jaké strany tyhle rány přicházejí. Musím říct, že Dominiku jsem si zamiloval již od začátku, a to až tak, že možná překopu svůj čtenářský plán a pustím se do dalšího dílu o hodně dříve, než jsem původně plánoval, což jsem už hodně dlouho neudělal.