Píseň kostí přehled

Píseň kostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67683/pisen-kosti-67683.jpg 3 33 33

Donal Riordan série

1. díl

První kniha série Donal Riordan. Vítejte v Tristopoli. Vítejte v městě smrti... Ve spleti katakomb pod ulicemi Tristopole leží nespočet mrtvých. A generátory nekrofluxu z jejich kostí čerpají energii. Díky ní žije mnoho obyvatel města v luxusu a blahobytu. Jednou však za to budou muset zaplatit... Kosti mrtvých uchovávají vzpomínky a prožitky svých majitelů - zpívají. Proto existují lidé toužící po kostech geniálních umělců. A někteří z nich odmítají čekat, až tito umělci zemřou přirozenou smrtí... Donal Riordan je dobrý policista. Dost dobrý na to, aby mu svěřili ochranu operní divy, která má vystoupit v Tristopoli. Její ochrana je otázkou života a smrti, protože vše nasvědčuje tomu, že i ona je na seznamu netrpělivých milovníků umění. Uspěje Donal ve městě plném přízraků, oživlých chrličů a zombií, ve městě, kde píseň kostí je nejzákeřnější drogou, ve městě, které udržuje při životě sama smrt? Nový román Johna Meaneyho je mimořádným spojením mysteriózního thrilleru a temného hororu. V Meaneyho vesmíru jsou naše nejtemnější sny chladnou realitou a smrt je teprve začátkem. Slyšíte píseň kostí...?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Bone Song, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Píseň kostí. Přihlašte se a napište ho.

PeterRainhard
01.12.2022 1 z 5

Tento román má atraktivní prostředí, které zpočátku skutečně působí zajímavě a neotřele - leč jen na první a velmi povrchní pohled. Jakmile se podíváte na příběh z města "Tristopolis", tak pod efektně střiženým kabátem z černé kůže obité střibrnými cvočky a vyzdobené runami ve tvaru blesků (dobrá, u těch run teď trochu fabuluju) na vás vyhlédne vychrtlá kostřička prostinkého, tisíckrát už variovaného a zcela sterilního scénáře z noirových detektivek, vyšperkovaného pouze rekvizitami ve stylu rodiny Adamsovy. Donal Riordan jako postava šustí papírem. Nemá psychologii, nejsou jasné jeho motivace, nevíme o něm nic. Jen že je "správnej polda". Což je věru málo. Stejně vypadají všechny ostatní postavy. Apropos - pokračovaní ("Black blood") je relativně stejně efektní - a stejně zoufale povrchní čtivo. Na jedno přečtení (asi) pobaví (dost nenáročného čtenáře).

MíšaS.
01.05.2017 2 z 5

Příběh je zajímavý, ale není to vůbec promyšlené. CHtělo by to zpracovat trochu víc do hloubky, zapřemýšlet nad chováním osob, apod.

Zelený_Drak
16.07.2016 1 z 5

Vždy když čtu tento typ městské fantasy, srovnávám ji s Greenovou Noční stranou. Byť Noční strana není na žádném mém žebříčku top sérií, vychází z toho srovnání obvykle lépe. Výjimkou nebyl ani tento případ.

Autor má dobré nápady, ale nelíbí se mi jeho celkový styl. Nejvíc mě bavilo, jak se všichni podezřívali navzájem z toho, že donášejí. Pomalý rozjezd, vleklo se to a až ke konci události nabraly na tempu. Samotné postavy mě neoslovily a Donal Riordan nebude v záplavě fantasy detektivů patřit k těm, které si zapamatuji. Další díl se číst nechystám. Knize jsem nemohla přijít na chuť, i když zároveň nevím, co přesně mi na ní nesedělo a neměla jsem přímo potřebu ji odložit nedočtenou.

Kniha Píseň kostí v seznamech

Autorovy knížky