Dopis přehled
Kathryn Hughes
Román, který uchvátil miliony čtenářek po celém světě. Příběh, který nám připomíná, že i v naší nejtemnější chvíli stále hoří plamínky naděje.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
The Letter, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopis. Přihlašte se a napište ho.

Velmi čtivě napsáno, na mě trochu moc romantiky, ale zase vyváženo historickými událostmi na pozadí příběhu. Vcelku příjemná oddychovka.

Na tenhle typ romantické literatury moc nejsem, ale v rámci výzvy jsem jí dala šanci a udělala jsem dobře. Kniha je psaná tak poutavě, že jsem ji měla přečtenou za chvíli.
Příběh se odehrává ve dvou časových i dějových liniích. Současná linie se věnuje tématu týrání žen. Prostřednictvím hlavní postavy Tiny můžeme vidět realitu života mnoha žen, které z nějakého důvodu mají potřebu zůstávat v toxických a často i nebezpečných vztazích.
Obě hlavní hrdinky měli značně pohnuté osudy i když každá jiným způsobem. Příběh je psaný velmi realisticky a uvěřitelně, místy je možná až moc drsný. Christina a jej příběh zahrnující kláštery pro padlé dívky a krutého otce taky nebyl vůbec jednoduchý.
Zpočátku mi vadili trochu dlouhé skoky v čase v rámci jedné linie, ale aspoň byl ukázaný delší časový úsek, i když možná na úkor podrobnějšího vyprávění. Kniha je prvotina od autorky a je napsaná skutečně kvalitně a děj je propracovaný.
Říjnové knižní novinky (22. - 28.)
22.10.2018
Kniha Dopis v seznamech
v Mé knihovně | 371x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
dopisy anglická literatura tajemství osudy lidí alkoholismus osudy žen společenské romány rodinná tajemství osud prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2022 | ![]() |
Moc krásný romantický příběh.