Dopisy přehled
Vincent van Gogh
Zatiaľ najobsiahlejší výber zbierky listov Vincenta Van Gogha publikovaný u nás. Úprimná ľudská spoveď umelca zachytáva kompaktnú výpoveď o jeho pocitoch, problémoch a neustálom boji so samým sebou. Dielo je rozdelené chronologicky. Väčšia časť je venovaná korešpondencii s jeho bratom Theom. V druhej časti sú uverejnené listy priateľom ako – Bernardovi, Gauguinovi, Signacovi a Aurierovi. Knihu dotvára 111 reprodukcií v texte, 40 čiernych a 6 farebných príloh. 2. vyd.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy. Přihlašte se a napište ho.
Tolik bolesti v životě mimořádného genia….. Vždy , když jsem si přečetla jinou knihu o tomto mistrovi, Žízeň po životě, niterně jsem cítila, že se odrážím ode dna.
Tohle bylo tak srdcervoucí ve své naléhavosti, která z listů tak dávno napsaných stále prýští. Krásný a smutný čtenářský zážitek zároveň.
„Srdce člověka je velmi podobné moři, má své bouře, má své přílivy a ve svých hloubkách má i své perly“
„Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si uvědomuji, že neexistuje žádné větší umění než mít rád druhé lidi.“
Kniha Dopisy v seznamech
1956 | Dopisy |
2012 | Deník v dopisech |
1977 | Dopisy přátelům |
1987 | Kresby |
1975 | Vincentova zpověď |
Knihu bych popsal jako emotivní cestu životem a duší jednoho z nejvýraznějších umělců všech dob.