Dopisy Malých žen přehled
Gabrielle Donnelly
Půvabná moderní variace na slavné Malé ženy Louisy May Alcottové přináší čtenářkám nejen příběh nových sester, ale zároveň s úctou, fantazií a láskou doplňuje, co mohlo v původním románu zůstat nedořečeno mezi řádky. Skrze dopisy prababičky Jo zjišťují tři moderní dívky, Emma, Lulu a Sophie, že jejich osudy se zase tolik neliší od prvních lásek a starostí proslulých sester Marchových, přestože je od sebe dělí propast téměř sto padesáti let.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
The Litle Women Letters, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy Malých žen. Přihlašte se a napište ho.
Řekla bych, že to není špatné čtení na léto, člověk se u ní i zasmál a dialogy byly energické, mělo to celkem spád, jen moc nemusím tyhle moderní pokusy navazování na klasická díla, většinou je to slabý odvar a trapná imitace, která postrádá onu kvalitu předlohy, tady to nebyl tak markantní příklad, ale myslím, že Malé ženy jsou bez konkurence.
Krásny ženský román z prostredia Londýna. O troch sestrách, dcérach jednej matky. A o záplave slov hodnej románu Anna zo Zeleného domu. Čítal sa mi však dobre, oddychovo, so šálkou čaju ako stvorený na zimné večery. Začal listom z roku 1888, napísaným prababičkou Jo a hneď ma chytil za srdce. Všetky listy od prababičky raz objavila jedna zo sestier (Lulu) na povale a následne sa tam pravidelne štverala po rebríku, len aby so svojou prababičkou prežívala radosť zo života a detí, radosť z lásky, sklamanie z ohrdnutia ... a popritom bežia príbehy všetkých sestier zo súčasnosti.
PS: nejaký úžasný citát som v nej nenašla ale jedno super porekadlo áno: ... "Ryba na kopci možná jednou zapíská."
Kniha Dopisy Malých žen v seznamech
První variace na "malé ženy" . Když srovnám dopisy a sestry Springovy , mám dojem že na drobné nuance čtu totéž. Nicméně kniha je milá a má spád.