Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny přehled

Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520473/bmid_dopisy-od-sisi-dosud-nezverejnena-k-dqq-520473.jpg 5 33 33

O rakouské císařovně Sisi bylo napsáno mnoho knih. Jen málo z nich ale vychází z autentických primárních pramenů. A ještě méně se jich opírá o její vlastnoručně psané dopisy. Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Jedná se o nesmírně vzácné dokumenty, umožňující čtenářům poznat císařovnu osobně. Co svěřovala jejich adresátům? Jaký k nim měla vztah? Co o ní vypovídá její osobitý rukopis? Jak se její korespondence měnila v čase? Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi. Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Argonaut905
16.05.2024 5 z 5

Moc krásná kniha. Něco, co tu ještě nebylo. Nové historické prameny se nevydávají každý den. Ocenili jsme s manželkou spoustu skenů originálních dopisů od císařovny v knize. Je to zajímavé i z grafologického hlediska. Jejich rozlušení muselo být hodně náročné. Komentáře jsou také zajímavé, jsou tu i širší dobové a rodinné souvislosti. Také jsou tu pěkné dobové fotografie císařovny a její rodiny.

PollyJean
06.05.2024 3 z 5

Trochu zavádějící název, protože se jedná o pár vybraných dopisů, výhradně z bavorského archivu a pouze vybraným osobám. Přesto na tomto malém vymezeném políčku autorka odvádí skvělou práci, odpovídající té vědecké, ale zároveň zůstává čtivá a o dost převyšuje spoustu bulvárně populárních životopisů císařovny, kterých u nás už několik vyšlo. Jenom by možná nevadil trošku kritičtější odstup ke krásné císařovně, ale to je jen moje osobní poznámka.


sebemi
25.04.2024 5 z 5

Krásná kniha! Ani se mi nějak slov nedostává, Sisi a Habsburky miluji od mládí. Jde vidět, že paní autorka je odbornice na dané téma a umí vše popsat velmi poutavě. Jdu si sehnat další její knihy. Opravdu skvělé čtivo!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dopisy od Sisi – Dosud nezveřejněná korespondence císařovny v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených3x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x