Doppler přehled
Erlend Loe
Otec dvoch detí jedného dňa spadne v lese z bicykla a zrazu zacíti pokoj a harmóniu. Už ho neotravujú nekonečné detské pesničky zo synových rozprávok, myšlienky na novú kúpeľňu a výber správnej záchodovej misy. O to viac si však uvedomí smrť svojho otca. Rozhodne sa odsťahovať do lesa, kúsok od Oslo. Postaví si stan, zabije losiu samicu a jej mláďa prijme ako svojho adoptívneho syna. Snaží sa žiť život lovca a zberača, kým nepochopí, že je závislý na pravidelnom prísune nízkotučného mlieka a čokolády Toblerone. To ho prinúti opäť nadviazať kontakt s ľuďmi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doppler. Přihlašte se a napište ho.
![Miladad Miladad](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/300791/m_miladad-6537ff3566071.jpg?v=1698168630)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Možná je moc pilné, psát komentář k týhle knížce. Je tak trochu praštěná, ale určitě bych jí neodsuzovala. Člověk tam najde myšlenky, které stojí za zamyšlení a podnět k přemýšlení o vlastním životě. Takových knih je hodně, tady se mi líbí norský kontext a ztřeštěnost hlavního hrdiny. V mnohém mu vlastně dost rozumím...
![alzbeta2843 alzbeta2843](https://www.databazeknih.cz/img/users/91_/91816/m_91816-PTz.jpg?v=1460119987)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Bohužiaľ tiež musím súhlasiť, že popis tejto knihy ako humornej sa nejako vymyká popisu. Zrejme ide o subjektívny postoj, ale ja som sa ani raz nezasmiala a skôr naopak ma hlavný hrdina Doppler neskutočne vytáčal a štval nielen svojim sobectvom, ale i tým ako sa bezohľadne choval k osttaným. Veľmi som nepochopila tú hlavnú myšlienku toho. Možno, že som až moc pilná a nie som nespokojná so svojim životom, ale kto viem. Mne táto kniha vôbec nesadla a ani som nemala tendenciu sa zamýšľat nad svojim životom.
Kniha Doppler v seznamech
v Mé knihovně | 176x |
humor norská literatura hledání smyslu života osamělost krize člověk a příroda humoristické rományAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
2005 | ![]() |
2017 | ![]() |
2009 | ![]() |
2009 | ![]() |
Podle komentářů soudím, že je tato kniha často nepochopena ale což nechme pilným jejich názory i jejich pilný život. Já osobně nemám ráda lidi a bydlím v lese nikoliv jako Doppler ve stanu, i tak ale chápu jeho potřebu odstřihnout se od tohoto světa a kniha se mi opravdu líbila. Doporučila bych jí všem lidem, které už taky se*e náš nalinkovaný konzumní život. Protože žít se dá i jinak ačkoliv to nemusí být hned takový Dopplerovský extrém.