Kamióny volvo přehled
Erlend Loe
Voľné pokračovanie obľúbeného románu Doppler pokračuje tam, kde sme skončili, Doppler sprevádzaný malým losom a synom sa blížia k švédskej hranici. Humor tejto knihy okrem iného ťaží z večného porovnávania Švédska a Nórska, ale aj z dvoch nových postáv starého muža a ženy, ktorí celé desaťročia pestujú svoju antipatiu. Doppler na úteku od vlastnej rodiny stretáva nových zaujímavých ľudí a hrozí mu, že jedného dňa predsa len dospeje.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2014 , PremediaOriginální název:
Volvo lastvagnar, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kamióny volvo. Přihlašte se a napište ho.
![Finn69 Finn69](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/112549/m_finn69-PSd.png?v=1676676381)
![1.5 z 5 1.5 z 5](img/content/ratings/15.png)
Oproti prvnímu Dopplerovi prudký sešup dolů a zklamání. Mám někde i třetí díl, ale tak nějak nevím, jestli ho budu vůbec zkoušet.
![HelenBarbora HelenBarbora](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/222479/m_helenbarbora-233.jpg?v=1576263853)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První díl mě nadchl, nad druhým jsem byla místy rozpačitá, chtěla jsem knihu nedočíst, ale nakonec jsem ji ze zvědavosti dotáhla do konce a dobře jsem udělala. Doppler je neuchopitelný.
Kniha Kamióny volvo v seznamech
v Mé knihovně | 62x |
2007 | ![]() |
2005 | ![]() |
2017 | ![]() |
2009 | ![]() |
2009 | ![]() |
Knížku jsem dostala jako dárek, dárek pro milovníka osobních aut Volvo.
Natěšená podle textu na obalu, na "nejvtipnější" dílo autora, jsem zjistila, že si laťku humoru přebíráme každý po svém. Po celou dobu četby mi bylo smutno, k úsměvu došlo zřídka.
Uznat se musí, že rešerše norského spisovatele o Švédských Globetrotterech, byla pro mě originální zpestření.
Láska k Volvu mi zůstává, k autorovi a jeho knihám si asi cestu více hledat nepotřebuji.