Doručovací služba čarodějky Kiki přehled
Eiko Kadono
Literární předloha milovaného animovaného filmu od studia Ghibli. Kiki je právě třináct let a jako každá mladá čarodějka musí vyrazit do světa na zkušenou. Se svým mluvícím kocourem Džidžim se usadí v přímořském městečku Koriko a doufá, že právě tam její čarodějné umění budou lidé potřebovat. Využije toho, že dokáže létat na koštěti, a založí si expresní doručovací službu. Jenže na své cestě k samostatnosti to nemá vždycky lehké – vždyť místní lidé ještě nikdy opravdovou čarodějku neviděli. Získat si jejich srdce a najít si své místo v životě bude i pro ráznou a odhodlanou Kiki výzva.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Albatros (ČR)Originální název:
魔女の宅急便, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doručovací služba čarodějky Kiki. Přihlašte se a napište ho.
Neměla jsem prozatím štěstí na dobrou japonskou literatura, i když mě hodně lákala. Ano, je to čtení pro děti, ale o to nejde! Jde o příběh, který je napsaný dobře, plyne přímo krásně, nenudíte se a má opravdu i zajímavé momenty na to, že se jedná o tento druh literatury. Zase je to úplně odlišný druh příběhu o čarodějkách a jejich zvycích. Prostě jiný kraj, jiný mrav. Každý si to může vymyslet po svém, a proto se vyplatí přečíst něco takového i od odlišných autorů. A kdy jindy si naplánovat takovou četbu než v říjnu před Dušičkami či Halloweenem, že? :)
Trochu jiné než film, ale zábavné. Je to kniha pro děti, takže je přímočará a nezáludná.
Mně se ilustrace velmi zamlouvají, naopak jsem rád, že se to moc nepodobá skvělému filmu od Studia Ghibli, protože ta kniha stojí sama o sobě, není to doplněk filmu, a jako taková by na filmovou adaptaci ideálně vůbec odkazovat neměla.
Dokonalé městečko, Šašek a další knižní novinky (11. týden)
10.03.2024
Zfilmováno
Doručovací služba čarodějky Kiki (2002)
Kniha Doručovací služba čarodějky Kiki v seznamech
Kniha o dospívání, osamostatnění, o odchodu z domova, o hledání vlastní cesty a vlastního místa ve světě, zde konkrétně v jednom malebném přímořském městečku. Kniha, kterou bych si bývala strašně ráda přečetla, když mi bylo devět, deset let, ale to u nás bohužel vycházely poněkud jiné kousky. Kniha, kterou koupím svým dcerám, a možná si ji od nich budu tajně půjčovat.