Dospěj! přehled
Ben Brooks
Jasper má plné ruce práce. Končí střední školu, zkoušky na krku, matka na něj má přehnané nároky, každý týden musí navštěvovat psycholožku (které navíc od A do Z lže), na chatech je to samá prostitutka, na YouTube samé záznamy sebevražd a jeho kámoši se sjíždějí drogami a lijí do sebe levný alkohol… a navíc je jeho otčím nejspíš vrah a holka, co se s ní vyspal (jen jednou a totálně na šrot), zřejmě čeká mimino…Jak to má asi tak všechno zvládnout?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , JotaOriginální název:
Grow Up, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dospěj!. Přihlašte se a napište ho.
Kniha pobavila. Jasperovy hlášky byly skvělé, akorát mi chyběla nějaká ta zápletka. I přesto dávám čtyři hvězdy, protože se "text četl v podstatě sám" a kniha byla příjemnou oddechovkou.
Ani pořádně nevím jak tuto knihu hodnotit... Příběh pojednává o životě puberťáka a jeho pohledu na život, na školu, na sex, na nevlastního otce a to vše pod rouškou drog. No rozhodně to bylo zajímavé a místy jsem se i bavila, ale člověk to musí brát hooodně s nadhledem.
Kniha Dospěj! v seznamech
2012 | Dospěj! |
2018 | Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční |
2015 | Lolito |
2019 | Příběhy pro děti, které se nebojí být výjimečné |
2019 | Příběhy pro kluky kteří se nebojí být výjimeční 2 |
Stěží jsem dočetla... Člověk musí celou dobu brát v potaz, že je to psáno 17 letým autorem. Párkrát jsem se pousmála (se sloganem, že se budu válet smíchy, nemůžu souhlasit), párkrát jsem se i dokázala vcítit do postavy, ale valnou většinu času jsem čekala na zápletku, která zkrátka nepřišla. Je třeba číst s velkým nadhledem ;)