Dotkni se hvězd přehled

Dotkni se hvězd
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497750/bmid_dotkni-se-hvezd-Cnk-497750.jpg 4 66 66

Dokonalá letní romance, ve které nechybí hvězdy, zámek a dva kluci, kteří stojí za hřích. Od přestěhování na zámek Šedý vrch si středoškolačka Alžběta slibovala trochu víc. Místo romantiky tu na ni a jejího otce – kastelána, čeká starý, studený byt a spousta práce. Alespoň po smrti maminky přijdou na jiné myšlenky. Nové prostředí však přináší i nové přátele. Jedním z nich se stane průvodce Martin. Jeví o Bětku zájem a jistě by stál za hřích, z její strany tam ale chybí pověstné „ono“. To najde až s příjezdem nového průvodce Patrika. Má ale cenu vstupovat do vztahu, který možná nepřežije prázdniny?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dotkni se hvězd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

mischa5364
29.05.2024 4 z 5

Mám tu nějaké fanynky Lenky Lanczové? Já jsem její knihy jako teen milovala a přesně takový vibe pro mě měla tato kniha.
Nádherná a čistá romantika a první velká láska. Ach.

Celé prostředí zámku Šedý vrch jsem si naprosto zamilovala. Ikdyž někdy podle popisu to musel být mazec.
Hlavní hrdinka Bětka pro mě byla velká sympaťanda. Moc se mi líbil její vztah s tatínkem a jak zvládla celou tu věc se stěhováním. I Patrik byl velký sympaťák. Tahle dvojce k sobě pasovala už od začátku.
Každá postava v knize měla co do sebe. A já si celou partu strašně moc oblíbila.
Klidně bych za nima přijela na zámek a prožila s nima jednu grilovačku.

Kniha je určitě určena pro mladší čtenáře než jsem já, ale mě osobně to vůbec nevadilo. Ráda jsem se vrátila, do svých náct a příběh si dokonale užila.

Marthas
01.05.2024 3 z 5

(SPOILER) 2,6/5 Kniha vyhrála 5. ročník literární soutěže Hvězda inkoustu nakladataleství Fragment a přestože není autorčinou naprostou prvotinou je z ní stále ještě cítit jistá nevypsanost. Nalákala mě na ni opravdu hezká a korespondující obálka i anotace, jež se opravdu vyvedly a námět připomínající místy knihu jiného autora S. Rudolfa: Kopretiny pro zámeckou paní, která mi jako malé opravdu učarovala ale je přeci jen ještě o několik levelů výše mimo autorčin dosah. Chválihodná je sice její snaha nás zase z jíného úhlu seznámit s prací kastelána a průvodců na zámku. Bohužel vydaný rukopis obsahuje sem tam různé tiskové chyby a gramatické nedorazy, opravdovou perlou mezi nimi je pro mě záměna slova : "staronový" za "stranový". Co mě na knize, ale opravdu naštvalo byla celkem násilně vecpaná sexuální scéna. Myslím si, že bez ní by vyzněla mnohem lépe. Oceňuju sice, že se vydavatelství snaží spopularizovat psaní a dát šanci novým autorům, stále se mi však nezdá, že by se mu příliš dařilo vybrat a vydat ten nej. Zatím jsem byla laureáty ceny vždy zklamaná a to bohužel platí i o této knize, na níž jsem čekala skoro 2 roky.


susieee
17.01.2024 4 z 5

Hezký letní román. Postavy byly dobré, i když mě občas vytáčely, ale jinak je to moc hezký příběh, prostředí zámku taky skvělé. Akorát pokud máte rádi zvraty a hodně akce, té tam moc není. Dávám 3.8 z 5.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)

14.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dotkni se hvězd v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených3x
v Knihotéce73x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech7x