Psychiatr přehled

Psychiatr
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348430/bmid_psychiatr-RUz-348430.jpg 4 378 378

Dr. Laszlo Kreizler série

1. díl >

Vstupte do jiné doby a zažijte nezapomenutelnou hrůzu. Píše se rok 1896 a New York svírá děs. Někde v metropoli se totiž skrývá záhadný nový druh zločince – sériový vrah. Šéfem newyorské policie je Theodore Roosevelt, budoucí prezident Spojených států. Vytvoří tajný, velmi netradiční vyšetřovací tým. Do jeho čela postaví doktora Kreizlera, který je jedním z prvních moderních amerických psychiatrů. Času je málo, neboť zabiják může každou chvíli udeřit znovu. A nebezpečí je mnohem větší, než se vůbec dalo tušit.... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

The Alienist, 1994

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Psychiatr. Přihlašte se a napište ho.

KatyM.
23.09.2024 2 z 5

Kniha mě příliš nezaujala, děj se vlekl a byl zdlouhavý. Nicméně jsem zabojovala a knihu dočetla.

Thalin
28.06.2024 4 z 5

Ke knize mě přivedl seriál, který mě opravdu bavil a tak mě samozřejmě zajímala předloha a její odlišnosti, když jsem zjistila, že existuje.
Rozhodně jde o propracovaný román a bavilo mě ho číst. Seriál se předlohy v mnohém dost drží, takže bylo snadné si všechno představit. Doba, kdy se děj knihy odehrává, tomu všemu navíc dodává tu správnou a tíživou atmosféru. Hlavně pokud šlo o osudy chudých a lidí živicích se na ulici, nejčastěji vlastním tělem. Být v té době dítětem rozhodně nebylo snadné a o to horší to bylo, když se dotyčný narodil do chudých poměrů.
Jediné, co mi trošku vadilo, byly místy trošku zdlouhavé popisky. Kolikrát je tam situace a rozhovor jen popsán, místo toho, aby se přímo odehrál a i popisky některých postav nebo míst mi přišly lehce utahané. Ale jinak jde rozhodně o kvalitní a propracovaný detektivní román. Navíc mám tuhle éru hrozně ráda a tím snadněji jsem se do knihy ponořila.

Zemlja
26.08.2023 5 z 5

Tohle napsat muselo dát práci. Děkuji za ni. Nezapomenu.

Knižní novinky (31.7. - 11.8.)

31.07.2017

Ocenění knihy (2)

1996 - Grand Prix de Littérature Policiere (Romans Etrangers)
1995 - Anthony Award (Best First Novel)

Kniha Psychiatr v seznamech