Velká výprava 2 - Od moře po ledovce přehled

Velká výprava 2 - Od moře po ledovce
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56986/draci-koruna-velka-vyprava-ii-od-more-po-ledovce-56986.jpg 4 26 26

Dračí koruna série

< 3. díl

Armády civilizovaných království konečně vytáhly proti aurolanským vetřelcům. Od elfských lesů po podhorské labyrinty urZrethiů, od úrodných plání Jihu po jalové severské tundry, od moře po ledovce, všude teče krev. Tuto válku ale nerozhodnou meče, drakonely a dokonce ani dračí plameny. Dokáže to jedině ten, o němž hovoří pětadvacet let staré proroctví; naneštěstí však není zdaleka jisté, zda svět skutečně zachrání, anebo Chytrině naopak umožní, aby si ho podmanila. Všem nepřátelům aurolanské tyranky nezbývá než doufat – a bojovat. Čas rozhodujícího střetnutí se blíží a jediné, co lze říci s jistotou, je, že potom už nic nebude jako dřív…... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Triton

The Grand Crusade

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká výprava 2 - Od moře po ledovce. Přihlašte se a napište ho.

Zelený_Drak
25.12.2024 2 z 5

(SPOILER) Velká výprava (Stíny proroctví + Od moře po ledovce) mě příjemně překvapila i zklamala. Příběh mi tu už přišel poněkud natahovaný, hodně bitev se odehrálo aniž bych nějak víc sledovala, kdo proč a jak. Pozdější vstupy některých mocností jsou takové nahodilé. Ten ne-Poseidón byl takový nahodile přidaný mocný hráč, který naprosto nečekaně a zásadně zasáhl do děje. Trochu deus ex machina, až moc na sílu. Příjemně mě pak překvapilo, jak to bylo s Willem a i když mě to neoslnilo a nebylo to na můj vkus dost vysvětlené (co, proč, jak), tak to bylo určitě zajímavější, než jsem čekala. Úplný konec mě nepotěšil, na to, kolik stran jsem musela přečíst to pak bylo až moc rychlé, ale příběh měl dohru, takovéto uzavření pro hrdiny, pár slov o tom, co dělali, když to hlavní skončilo. To mám ráda, když příběh nekončí ve chvíli, kdy hlavní záporák zaklepe bačkorama. Líbilo se mi třeba, co čekalo na Resoluta. Asi to není úplně něco, co bych potřebovala číst dvakrát, ale jako sérii pro lidi, kteří fantasy ještě tolik nepřečetli, bych určitě tuto upřednostnila před mnoha jinými. S jistými obavami jsem se rozhodla, že si pro doplnění přeštu i Masku válečníka, ale pokud vlkodlaq, říká, že Dračí koruna je Stackpoleovo mistrovské dílo, tak nic dalšího od něj už asi číst nepotřebuju.

vlkodlaq
05.11.2016 5 z 5

Hodnotím zpětně po přečtení celé série jako skutečně vynikající výpravnou fantasy sérii s propracovaným mnohoúrovňovým dějem (ale ne zas do překombinovatelnosti) a jedné z nejlepších fantasy sérií vůbec. Příběh je v rámci fantasy originální, postavy sympatické a člověk se s nimi snadno ztotožní. Jedná se o nejlepší Stackpoleovův počin a bohužel se na této sérii vyčerpal, čitelnost jeho ostatních sérií i samostatných děl nedosahuje kvality této.

Eslem
18.05.2013 2 z 5

Po všech těch průtazích o délce sedmi knih bych co do osudu hlavní záporačky čekala lepší vygradování... Každopádně čest Tritonu, že tuhle sérii dotáhl až do konce - nejedné lepší se u nás tak nedařilo.

Kniha Velká výprava 2 - Od moře po ledovce v seznamech

v Mé knihovně40x